Acasă Eveniment Bărbatul care a organizat plimbarea cu barca pe râul Mureş, cercetat pentru...

Bărbatul care a organizat plimbarea cu barca pe râul Mureş, cercetat pentru ucidere din culpă. Nu are certificat de conducător al ambarcaţiunii, barca nu e înmatriculată, iar el băuse

DISTRIBUIȚI

Bărbatul care a organizat plimbarea pe râul Mureş, în urma căreia barca s-a răsturnat, iar un copil a murit, în timp ce altre patru persoane sunt acum căutate, printre care doi minori, este cercetat pentru infracţiunea de ucidere din culpă, el fiind reţinut pentru 24 de ore. Barca sa nu era înmatriculată, el nu deţinea certificat de conducător al ambarcaţiunii şi consumase şi alcool. 

”În seara zilei de 30 Aprilie a.c., în jurul orei 20.40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port- Jud. Timiş) spre malul drept (Jud. Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn. La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcaţiunea s-a scufundat. În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutaţi un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac”, a transmis IPJ Arad.

Din cercetări a reieşit că bărbatul care conducea barca nu deţine certificat de conducător al ambarcaţiunii, iar ambarcaţiunea nu este înmatriculată.

Totodată, testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

”În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive”, a mai precizat IPJ Arad.

Poliţiştii fac cercetări faţă de bărbat, el fiind acuzat de ucidere din culpă.

Pompierii din Timiş, sprijiniţi de colegii lor din Arad, au reluat reiau luni dimineaţă, misiunea de căutare a celor patru persoane dispărute în apele râului Mureş, în zona localităţii Periam Port din judeţul Timiş.

Comentarii

comentarii