Acasă Actualitate Bărbatul care a ucis doi bătrâni la sfârșitul lunii iunie, trimis în...

Bărbatul care a ucis doi bătrâni la sfârșitul lunii iunie, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

Bărbatul care, la finalul lunii iunie, a intrat în locuinţa unor bătrâni situată într-un imobil din Timişoara, chiar în apropierea Tribunalului Timiş, şi i-a ucis pe cei doi, luându-le banii încasaţi de la locatari pentru întreţinerea blocului, a fost trimis în judecată. El este acuzat de omor calificat şi tâlhărie calificată. 

Minda Alexandru Andrei, de 38 de ani, este originar din Voivodint, un sat de la periferia orasului Vraset, Serbia, o localitate aflata la 92 de kilometri de Timisoara. Acesta ar fi recunoscut imediat crimele si le-a spus politistilor ca i-a ucis pe batrani pentru ca a intrat in panica.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului M.A.A., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat (săvârşit pentru a înlesni sau ascunde săvârşirea unei alte infracţiuni şi comis asupra a două persoane) şi de tâlhărie calificată”, a transmis Parchetul de pa lângă Tribunalul Timiş, într-un comunicat de presă, miercuri.

Crima a avut loc în seara de 27 iunie. Agresorul şi victimele se cunoşteau.

”În data de 27.06.2023, în intervalul orar 22:19 – 22:48, inculpatul ar fi intrat în apartamentul victimelor – doi soţi, situat în Timişoara, cu acceptul acestora, cu scopul obţinerii unei sume de bani cu titlul de împrumut, însă pe fondul refuzului şi al stării sale psiho-fizice, determinată de consumul de droguri, ar fi lovit victimele pentru a putea sustrage sume de bani şi bunuri din apartament, iar în contextul în care a constatat că fusese iniţiat un apel video de pe telefonul victimelor şi există posibilitatea să fie identificat, i-ar fi ucis pe cei doi soţi un cuţit luat din mobila de bucătărie din casă, după care prin folosirea cuţitului în scop de ameninţare, şi-ar fi asigurat scăparea şi fuga de la locul faptei, în prezenţa unor martori, având asupra sa suma de bani de aproximativ 1.300 lei, cele două terminale mobile ale victimelor, cuţitul şi două mănuşi din material textil, bunuri pe care le-ar fi luat din apartamentul victimelor”, a precizat sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Timiş.

Bărbatul a locuit în trecut în acelaşi imobil în care trăiau victimele şi ar fi avut la ei o datorie de 2.000 de lei. Bătrâna, administrator al clădirii, a vrut să îl ajute și a pus bani de la ea pentru cheltuieli. Însă acesta a plecat într-o noapte pe furiș din apartament și nu s-a mai întors. Iar femeia a rămas cu paguba. Mai mult decât atât, individul se împrumutase de bani de la bătrâni în mai multe rânduri, sume pe care nu le-a returnat niciodată. Acesta este și motivul pentru care femeia i-a deschis ușa, pentru că îl cunoștea.

Andrei Minda a recunoscut că se drogase înainte să intre în casa bătrânilor. Știa că femeia era administratorul clădirii și cunoștea data la care aceasta încasa banii de întreținere ai locatarilor. Cu acest gând a și intrat peste ei în casă.

Cei doi, în vârstă de 75 şi 78 de ani, stăteau de vorba la telefon cu unul dintre nepoţi, care locuieşte în Germania. La un moment dat au auzit zgomote în casă. Au apucat să îi spună nepotului că cineva a intrat peste ei, s-au auzit nişte zgomote, apoi convorbirea telefonică s-a întrerupt.

Nepotul l-a sunat imediat pe verişorul lui, un alt nepot al celor doi bătrâni, care locuieşte în apropiera acestora. Acesta din urmă s-a dus imediat la apartamentul bătrânilor şi, când a intrat în casă, şi-a văzut bunica şi bunicul morţi, iar în casă încă se află criminalul care a încercat să-l înjunghie, apoi a fugit.

După ce a comis faptele, bărbatul a fugit, fiind prins după două zile.

Comentarii

comentarii