Acasă Actualitate Barjă transformată în terasă, pe Bega

Barjă transformată în terasă, pe Bega

674
DISTRIBUIȚI

Patronii clubului D’Arc au deschis, în urmă cu câteva săptămâni, o terasă plutitoare, pe o barjă recondiţionată. Povestea barjei transformată în terasă începe undeva pe la mijlocul anului trecut. Atunci, patronii clubului D’Arc din Timşoara au vrut să cumpere vaporaşul „Pelican”, ancorat pe Bega şi să îl transforme în terasă. Preţul cerut de cel care deţine acest vaporaş a fost unul prea piperat şi ideea a picat. În acel moment, cei care conduc clubul D’Arc au început să caute mici vaporaşe şi chiar barje prin ţară, pentru a reuşi să işi ducă planul la bun sfârşit.

Au oprit circulaţia în Lugoj şi Caransebeş

Povestea barjei achiziţionate de la Buzău este una plină de umor şi chiar de peripeţii. Unul dintre patronii terasei D’Arc povesteşte pas cu pas cum a ajuns barja tocmai din Buzău la Timişoara. “Am achiziţionat barja de la Buzău, pentru că ne-a convenit preţul şi starea în care se afla această navă. Apoi, timp de 12 zile, am aşteptat ca barja pe care am cumpărat-o să ajungă la Orşova. A fost un drum lung, pentru că la noi în ţară se circulă greu pe apă. La un moment dat, nava pe care am cumpărat-o a ajuns chiar şi la bulgari. Într-un final, barja pe care intenţionam să o transformăm în terasă a ajuns la Orşova. De acolo am fost nevoiţi să o transportăm pe uscat, iar acest lucru a fost cel mai dificil, pentru că am fost nevoiţi să avem maşini care să ne escorteze pentru că nava era foarte lată. A fost nevoie chiar şi de intervenţia poliţiei, în Ajunul Crăciunului, pentru a opri circulaţia în Lugoj şi Caransebeş, pentru a putea trece cu convoiul în care se afla barja”, spune unul dintre patronii de la D’Arc.

Club pe apă…

Drumul infernal a durat 20 de zile, dar tot efortul a meritat din plin. Pentru ca barja să fie transformată în terasa luxoasă de azi a mai fost nevoie de câteva zeci de mii de euro, pentru reparaţii şi modificări. De aproape două săptâmâni, barja a fost ancorată pe Bega, în spatele Catedralei Mitropolitane din Timişoara. Barja transformată în terasă dispune de 70 de locuri unde timişoreni pot veni să servească o băutură fină, un coktail sau unele din cele mai bune limonade din oraş. În viitorul apropiat urmează ca sub podeaua terasei să fie construit un mic club pe "apă", care va fi, probabil, unul din cele mai trendy cluburi din oraş.

Comentarii

comentarii