Acasă Sport Baschetbaliştii de la Elba vor să boicoteze finala

Baschetbaliştii de la Elba vor să boicoteze finala

DISTRIBUIȚI

Ajunşi la un pas de titlu, băieţii lui Dragan Petricevici nu şi-au primit banii de două luni de zile…

Baschetabliştii de la Elba Timişoara ar putea boicota finala Campionatului Naţional. Băieţii lui Dragan Petricevici nu şi-au mai primit banii de două luni şi pun datoriile pe seama conducerii. Baschetbaliştii vor să-şi dea luni demisia în grup şi nu acceptă să continue cu actuala conducere. În mod normal  bani există, în martie Consiliul Local alocând pentru BCM Ela Timişoara 600.000 de lei. Preşedintele timişorenilor, consilierul local Valentin Moldovan susţine însă că sponsorii nu şi-au respectat promisiunile şi pentru a ajunge la zi cu salariile, Elba ar avea nevoie de încă 600.000 de lei. Banii ar putea veni la rectificarea bugetară din iunie şi salariile sportivilor ar putea ajunge la zi la începutul lui iulie.

“Suntem restanţi cu două tranşe de bani”

“E adevărat. Sunt datorii, nu vreau să comentez însă nimic deocamdată. În această seară (n.r. duminică), la Ploieşti se joacă istoria Timişoarei. După partidă vom putea spune mai multe”, ne-a declarat Dragan Petricevici, antrenorul de la BCM Elba Timişoara. Răbdarea baschetbaliştilor pare să fi ajuns la final. Mai ales că datoriile s-au acumulat chiar în perioada în care Consiliul Local Timişoara a alocat 600.000 de lei pentru Elba. Banii promişi în şedinţa de CL din 24 martie au ajuns la echipă, dar sportivii sunt mai săraci ca niciodată. “Banii au ajuns, dar nu au fost suficienţi. Nu au venit banii de la sponsori. Le-a promis băieţilor înainte de plecarea la Ploieşti că vom rezolva problema. Eu le înţeleg supărarea. Suntem restanţi cu două tranşe de bani”, spune Valentin Moldovan, preşedintele de la BCM Elba Timişoara.

Rectificare bugetară pentru salvarea baschetului timişorean

În plină criză financiară, când şi cei mai fideli sponsori încep să dea înapoi, singura salvare pentru Elba pare a fi alţi bani veniţi de la Consiliul Local. Consilierii vor hotărî în iunie, la rectificarea bugetară dacă vor mai da ceva bani pentru baschetul timişorean. “Am ajuns în această situaţia pentru că anul trecut l-am încheiat cu datorii. Ne-am bazat pe unii sponsori, dar criza pare să fi fost mai tare. Singura soluţie este ca la rectificarea bugetară din iunie să prim o altă sumă de bani. Poate tot 600.000. Sper ca la începutul lui iulie să fim la zero cu datoriile. Sper să jucăm finala şi să câştigăm”, mai spune Moldovan. Preşedintele de la Elba nu a fost prezent la primul meci al finalei, desfăşurat la Ploieşti între BCM Elba şi Asesoft Ploieşti. El a promis însă că va fi prezent la meciul al doilea de la Timişoara şi la partida a treia de la Ploieşti. Asta în cazul în care aceste meciuri vor mai avea loc…

Comentarii

comentarii