Acasă Politica Băsescu – proorocire sau avertizare pentru ziua alegerilor?

Băsescu – proorocire sau avertizare pentru ziua alegerilor?

632
DISTRIBUIȚI

basescu tmBăsescu a revenit la Timişoara, vineri, pentru a-şi încuraja echipa care este „invizibilă” în alegerile locale. A venit pentru a doua oară în trei săptămâni, ceea ce arată că are aici o echipă deja epuizată moral.
Printre hohotele-i hidoase, a spus că-i plăteşte amenda lui Nicolae Robu, dar că nu va folosi acei bani, pentru că va veni Cristinel Dugulescu primar şi… banii vor fi ai lui. A fost un „tratament” aplicat unui copil mic, care plânge că nu are o jucărie, iar tata-mare a venit să-l mângâie pe creştet, spunându-i să nu se supere, că va primi alta. Domnul Băsescu confundă primarul Timişoarei şi Timişoara cu obiceiurile sale personale: acei bani/amenda, nu sunt banii de buzunar ai primarului Robu, ci ai comunităţii timişorene, iar primarul Robu nu îi foloseşte în scop personal. „Să fie liniştit primarul Robu că îi plătesc amenda pentru poarta verde. Dar nu o să aibă parte de acei bani. Pentru că îi va folosi Cristi (Dugulescu, n.r.), care va deveni primar. Hîa, hîa”, spuse Băsescu. „Ce bune-s glumele mele”, adăugăm noi.
Băsescu a ridiculizat şi proiectele deja materializate ale lui Nicolae Robu şi ale Timişoarei: vapoarele, nişte „avioane, jucării” în capul marinarului. În locul lui, nici nu aş fi pomenit numele VAPOR sau orice sinonim legat de … FLOTĂ. Pentru că el a evaporat-o. Înţelegem. Dacă pe Bega pluteau acum vreo şapte cargouri, era altceva… valorau mai mult, erau mai căutate la „fier vechi” de străini. Dar aşa, stea sunt vapoare-antifurt şi ancorate bine pe Bega, fără ieşire la Marea Neagră.
Băsescu a venit cu acelaşi discurs de acum trei săptămâni, cum că el nu mai are ambiţii politice, pentru funcţii, de bună seamă, pentru că a fost tot ce putea să-i dorească sufletul, ba chiar mai mult decât atât, a fost şi ministru, şi primar general, şi preşedinte până la refuz. Şi pentru că românii l-au iubit atât de mult, acum vrea să le trântească un partid prin care prostimea … „să trăiţi bine!”. „Un partid nu trebuie făcut pentru interesele partidului, ci pentru oameni”, a afirmat Băsescu. Chiar îl puteam crede, dacă eram pacienţi la Clinica de pe Văcărescu. Atâta neruşinare în discursul acestui individ, mai rar. A fost ales de două ori, dar nu spune neruşinatul cum a scăpat de REFERENDUMUL la care 7 milioane de români au votat pentru suspendarea lui, iar prietenii lui europeni au ţinut atunci cu el, din varii interese sau din naivitate, iar acum sunt de acord că A FOST UN SCRUTIN VALID (zicea Barroso, după ce nu a mai fost în funcţia din care a apărat Democraţia din România, împreună cu Monica Macovei şi cu alte găşti). Chiar nu ţi-e ruşine, Traian Băsescu, fost preşedinte al României, să susţii minciuni cât bolta cerului? Aşa îţi înveţi colegii de partid, să câştige, domnule Băsescu? Ai un demn urmaş în Alin Popoviciu, care şi-a minţit colegii din PNL Timiş că nu are nicio problemă cu Justiţia, când el are, în realitate, ditamai dosarul penal disjuns, la DNA. Dar se scuză că şi dacă are o problemă penală, „nu a fost săvârşită cu violenţă”. Adică, dacă furi portofelul cuiva, fără să-i dai în cap, eşti curat, pentru că nu ai comis fapta cu violenţă. Ci cu delicateţe.
În finalul celui de-al doilea discurs al lui Băsescu la Timişoara, a mai scos un porumbel: „Pe data de 5 iunie, seara, veţi avea o mare surpriză!”, se referea la faptul că PMP va câştiga Timişul, Timişoara, tot.
A fost doar o încurajare pentru companionii de partid? Atunci, nu valorează nici două parale. A fost un mesaj real care i-a scăpat? Este posibil, iar atunci, ATENŢIE ŞI VIGILENŢĂ MAXIME! Este posibilă „creşterea” lui Alin Popoviciu, precum drojdia în mujdei? Iar după anunţarea rezultatelor, Popoviciu Alin să plece la PMP împreună cu alţi băsişti din noul PNL? Ne dăm seama că ar fi un gest „fără violenţă” din partea băsiştilor la adresa PNL, nu? A fost momentul de clarvăzător al scorpionului Traian Băsescu sau pune la cale încă un şiretlic pentru a-şi cocoţa partizanii în copaci? Suntem nerăbdători să vedem ce mai pune la cale Băsescu în aceste alegeri? Paleta sa de mizerii este inepuizabilă. Doamne, câţi seniori liberali şi ţărănişti s-or fi întorcând în groapă când văd ce le fac urmaşii…

Comentarii

comentarii