Acasă Administraţie Bătaie de joc pe bani publici! A dispărut pavajul „experimental” de lângă...

Bătaie de joc pe bani publici! A dispărut pavajul „experimental” de lângă Palatul Dicasterial

2076
DISTRIBUIȚI

Pavajul de lângă Palatul Dicasterial din Timișoara, al cărui model a stârnit controverse în luna martie, a fost înlăturat. Asociația Culturală „Salvați Patrimoniul Timișoarei” a postat pe Facebook și dovada, sub formă de fotografie.

Pavajul „în patru nuanțe de gri, din care una putem considera că e albă, de fapt”, după cum spunea Nicolae Robu, nu a rezistat decât puțin peste două săptămâni. Inițial, primarul spunea că este vorba doar despre „un model experimental”, pentru ca mai apoi să spună că îi place, iar într-un final să dea dreptate specialiștilor și să spună că nu se potrivește cu specificul clădirilor din proximitate.

Imediat după montarea primelor piese de pavaj, Ordinul Arhitecților din România filiala Timiș a cerut sistarea lucrărilor, pe motiv că lipsește avizul final din partea Direcției Județene de Cultură Timiș. Chiar și DJC Timiș, prin directorul executiv, Sorin Vlad Predescu, vorbea de lipsa studiilor care să fundamenteze acordarea acelui aviz.

În Regulamentul de urbanism al Primăriei Municipiului Timișoara se arată: „5) Proiectele de drumuri, parcări, secţiunile transversale ce privesc îmbrăcămintea drumurilor şi a trotuarelor realizate de ateliere de specialitate vor fi avizate de organismele de specialitate ale Ministerului Culturii şi Cultelor. Acestea vor ţine cont de problemele privind reducerea umidităţii din fondul construit şi se vor subordona ambianţei urbanistice generale”.

Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu îi acuza pe cei de la DJC Timiș de lipsă de cunoștințe în domeniu și de faptul că „boicotează orice proiect benefic Timișoarei și timișorenilor făcut de Primăria Timișoara”

Comentarii

comentarii