Acasă Actualitate Bătrâna, comuna din vestul țării cu cel mai mic număr de locuitori

Bătrâna, comuna din vestul țării cu cel mai mic număr de locuitori

11139
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru Bătrâna din Munții Poiana Ruscă, comuna cu cel mai mic număr de locuitori. Dacă mulți oameni de aici au plecat la oraș și și-au lăsat gospodăriile, alții caută acest colț de rai, își cumpără terenuri aici sau vin doar pentru câteva zile, să-și petreacă vacanțele. Turiștii găsesc mai multe obiective interesante precum peșteri, codri seculari și peisaje deosebite.

Drumul către comuna Bătrâna pornește din Dobra, cea mai apropiată localitate. Călătoria scurtă este una plină de aventuri, mai ales când plouă sau este iarnă, deoarece drumul este pământ și pietriş. Oamenii își spun pădureni, iar satele lor stau pitite pe culmile munților, la aproape 1000 m altitudine.

Din cele patru sate ale comunei, cu 120 de locuitori, două nu au curent electric. Viața este aspră aici, de aceea mulți și-au căutat un rost în alte zone.

În satele comunei sunt case tradiționale pădurenești. Localitățile nu au dispensar sau medic de familie, iar spitalul cel mai apropiat este la Deva, la 70 km distanță.

Există însă și vești bune. Tot mai mulți orășeni vin în vacanțe aici, să se relaxeze

O durere mare, însă, rămâne în inima localnicilor care au mai rămas la Bătrâna.

Oamenii spun că de zeci de ani, niciun politician sau oficial de la judeţ sau de la Bucureşti nu nu s-a mai interesat de cum îşi duc traiul sau ce lipsuri au, scrie antena3.ro.

Comentarii

comentarii