Acas─â Cultura Bega ARTPRIZE – 5.000 de euro

Bega ARTPRIZE – 5.000 de euro

1836
DISTRIBUIȚI

Bega ARTPRIZE, aflat acum la a doua edi╚Ťie, ├«╚Öi continu─â misiunea de a ├«ncuraja profesionalizarea activit─â╚Ťii curatoriale din Rom├ónia. Juriul din acest an format din Liviana Dan, C─âlin Dan ╚Öi Mihai Pop a cartografiat situa╚Ťia actual─â a scenei tinere, sub 40 de ani, ├«n toat─â varietatea ei de personalit─â╚Ťi, de la cele ├«nc─â ├«n formare, dar care au ajuns s─â aib─â o voce  proprie, precum Cristina Stoenescu, Flaviu Rogojan sau Georgiana Bu╚Ť, la nume consacrate de acum pe scena interna╚Ťional─â, precum Cosmin Costina╚Ö.

Pentru anul 2020, decizia juriului a fost unanim─â, realizat─â prin consens, alegerea merg├ónd c─âtre Sandra Demetrescu, ├«n inten╚Ťia de a stimula o abordare strategic─â a profesiei de curator, prin ├«mbinarea unei cunoa╚Öteri aprofundate a mediului institu╚Ťional ╚Öi a celui independent deopotriv─â, ca garan╚Ťie a realiz─ârii unei sinergii ├«ntre diver╚Öii actori ai scenei artistice.

Sandra Demetrescu a parcurs ├«ntr-un timp record etapele de la junior, la ÔÇśassistantÔÇÖ ╚Öi apoi la curator cu responsabilit─â╚Ťi depline, conduc├ónd ├«n prezent sec╚Ťia Curatoriat a Muzeului Na╚Ťional de Art─â Contemporan─â.

A realizat de-a lungul timpului, independent sau ├«n colaborare, o serie de expozi╚Ťii cu tematic─â ╚Öi miz─â variat─â, de la mari retrospective la expozi╚Ťii de grup cu tematic─â complex─â, av├ónd ├«n acela╚Öi timp capacitatea de a construi discurs ├«n colaborare cu arti╚Ötii tineri ╚Öi foarte tineri ├«n afara cadrului institu╚Ťionalizat al Muzeului.

Bega ARTPRIZE┬á este o ini╚Ťiativ─â a Kunsthalle Bega Timi╚Öoara, premiantul primind suma de 5.000 Euro, precum ╚Öi invita╚Ťia de a realiza un proiect curatorial. Kunsthalle Bega ╚Öi membrii juriului vor sprijini ╚Öi asista ├«n toate etapele dezvoltarea ╚Öi prezentarea proiectului.

Comentarii

comentarii