Acasă Cultura Bega Blues Band – „Formaţia anului” la Gala Premiilor de Jazz pe...

Bega Blues Band – „Formaţia anului” la Gala Premiilor de Jazz pe 2010

467
DISTRIBUIȚI

Luni, 4 aprilie, de la ora 18.00, în Sala de concerte Dalles din Bucureşti, au fost făcute publice numele laureaţilor ediţiei a VIII-a a Galei Premiilor de Jazz pe 2010 (Premiile MUZZA).

Pe lângă decernarea premiilor, în cadrul evenimentului au mai avut loc şi recitaluri de jazz, o expoziţie cu afişele celor mai importante evenimente de jazz ale anului trecut, dar şi o expoziţie cu vînzare de cărţi şi CD-uri. Juriul, alcătuit din Maria Balabaş, Anca Romeci, Mirela Stoenescu-Tollea, Alexandru Vârtaci (membri) şi Alexandru Şipa (preşedinte), s-au reunit într-o şedinţă de lucru, în data de 2 aprilie, pentru a alege câştigătorii celor 15 premii, din lista nominalizaţilor.

 La fel ca în anii trecuţi, Timişoara a fost prezentă în lista nominalizărilor la Gala Premiilor de jazz, la patru categorii: „Muzicianul anului” (Johnny Bota), „Premiul pentru publicistică” (Tinu Pârvulescu, cu „Blues de Timişoara – o autobiografie Bela Kamocsa”, şi Petru Ilieşu, cu „Jazzul ca stare de spirit”), „Formaţia anului” (Bega Blues Band) şi „CD-ul anului” („In memoriam Kamo” – Bega Blues Band). În urma deliberărilor juriului, timişorenii au fost premiaţi la două categorii. Astfel, formaţia Bega Blues Band a fost desemnată formaţia anului 2010, „pentru numeroasele concerte de succes susţinute în ţară şi străinătate, dar şi pentru apreciatul album Bega Blues Band New (in memoriam KAMO)”, iar volumul „Jazzul ca stare de spirit”, de Petru Ilieşu, a câştigat premiul pentru publicistică. Lista completă a câştigătorilor se găseşte la adresa web www.fundatiamuzza.ro. În acest an, juriul a decis să nu acorde Premiul „Managerul anului”, deoarece „nici un festival/eveniment nu a programat/promovat suficient de mult şi bine formaţiile autohtone şi îndeosebi cele tinere”.

Fundaţia MUZZA organizează în fiecare an Gala Premiilor de jazz, împreună cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Comentarii

comentarii