Acasă Politica Ben Oni Ardelean: ”Muzeul Revoluţiei Române va trebui să fie un bastion...

Ben Oni Ardelean: ”Muzeul Revoluţiei Române va trebui să fie un bastion al libertăţii”

875
DISTRIBUIȚI

Ben Oni ArdeleanDeputatul PNL de Timiş, Ben Oni Ardelean, i-a felicitat, joi, pe toţi cei care au pus umărul la finalizarea proiectului de construire a Muzeul Revoluţiei Române de la Timişoara, despre care susţine că a fost o promisiune a sa din campania electorală 2012.

El şi-ar dori ca proiectul să demareze înceapă de anul acesta, pentru a putea fi gata în 2021, temându-se de tergiversările pe care le-ar putea crea licitaţiile ce vor urma.

“Muzeul Revoluţiei este un subiect pe care l-am lansat în campania din 2012 şi este imperativ pentru România, pentru că atunci când mergi în afara ţării, oamenii ştiu despre Revoluţia din România şi despre doar câteva personalităţi, mai ales din lumea sportilui. Acest muzeu nu trebuie să reprezinte doar o cinstire a eroilor şi o comemorare a acelui eveniment, ci trebuie să reprezinte un bastion al libertăţii şi al democraţiei pentru generaţiile de acum şi pentru cele viitoare, care să înţeleagă ce înseamnă preţul libertăţii şi ce înseamnă să te bucuri de ceea ce trebuie să te bucuri într-o ţară care are o democraţie consolidată”, a afirmat Ben Oni Ardelean, într-o conferinţă de presă de la sediul PNL Timiş.

El a precizat că în urmă cu şapte ani s-a reuşit obţinerea unei părţi din fondurile necesare (3,2 milioane de euro) de Ministerul Culturii pentru construirea muzeului, dar nu a existat clădirea.

Deputatul liberal a mai menţionat că Muzeul Revoluţiei Române va fi unic şi va găzdui pe lângă zestrea de documente pe care le-a adunat de-a lungul timpului Memorialul Revoluţiei de la Timişoara, prezentări video din timpul evenimentelor petrecute în Decembrie 1989, fotografii sau holograme, va fi un muzeu multimediatic cu prezentări, holograme, poze, foarte multă media, în care să se poată realiza un sentiment a ceea ce a fost la revoluţie, dar şi spiritul de libertate care a dominat momentul Revoluţiei din Decembrie 1989.

        

Comentarii

comentarii