Acasă Politica Ben Oni Ardelean nu este de acord cu primarii liberali din Timiș:...

Ben Oni Ardelean nu este de acord cu primarii liberali din Timiș: candidaţii PNL se stabilesc de conducerea partidului

2143
DISTRIBUIȚI
Ben Oni Ardelean

Decizia luată de primarii liberali din Timiş, referitor la desemnarea lui Alin Nica, primarul PNL de Dudeştii Noi ca şi candidat pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, pare să nu fie pe gustul șefilor din partid. Ben Oni Ardelean, deputat de Timiş din partea liberalilor, a anunţat că decizia legată de numirea candidaţilor partidului se va lua de conducerea partidului, după consultări.

De asemenea, Ardelean a mai precizat că traseişti politici nu vor ajunge la PNL, chiar dacă aceştia ar putea ajunge primari pentru partid.

„Am avut şedinţa biroului politic naţional, s-au luat câteva decizii. A fost stabilit un calendar de campanie, vor începe sondajele pentru a-i stabili pe cei ce sunt în poziţii de competiţie, să vedem ce avem în teritoriu, să câştigăm şi acolo unde nu sunt primari liberali. În plus, vreau să fac o precizare, există o decizie a biroului politic naţional, care precizează că nu acceptăm transferuri de la alte partide, nu luăm pe nimeni”, a declarat Ardelean.

Cât despre candidatul PNL Timiş la CJ, acelaşi Ben Oni Ardelean precizează că se doreşte evitarea creării de baroni locali. Decizia numelui aparţine conducerii partidului.

 „Discuțiile pe care le avem acum în cadrul PNL-ului, pozițiile care au fost exprimate și de către președintele României, și de către premierul României este că se va merge pe formula în care nu dorim să creăm baroni locali, ci dimpotrivă vor fi aleși din rândul consilierilor din consiliului județean. cel care va fi desemnat președinte sau ales la consiliul județean, precum și primarii de reședință sunt aleși de conducerea centrală a PNL”, a mai declarat Ben Oni Ardelean.

PNL se apucă de sondaje pentru stabilirea candidaţilor care să câştige pentru partid şi acolo unde primarii nu erau liberali. Iar aceste chestionări ale alegătorilor vor dura…patru zile,a anunţat Alina Gorghiu, senatoarea PNL de Timiş.

„Calendarul e stabilit, în perioada 15 – 18 februarie vor avea loc sondaje în teritoriu, iar pe data de 25 februarie are loc selecţia pentru funcţia de preşedinte al CJT. Vom şti cine va fi candidatul PNL la Timişoara şi Timiş, indiferent cum se va alege preşedintele. Pe data de 14 aprilie va fi data limită de depunere a candidaturilor. Se doreşte revenirea la modul de alegere al preşedinţilor de consilii judeţene pe liste”, a declarat Alina Gorghiu.

Comentarii

comentarii