Acasă Economic Beneficiarii de fonduri europene, faţă în faţă cu organele de control

Beneficiarii de fonduri europene, faţă în faţă cu organele de control

639
DISTRIBUIȚI

Autorităţile care gestionează fondurile europene veghează cu stricteţe felul în care vă respectaţi angajamentele asumate. Un raport al Active Watch, arata că: „Cele 10 proiecte investigate relevă acelaşi tip de probleme, aceleaşi erori în gestionarea banilor publici, aceeaşi lipsă de transparenţă a celor care le-au derulat.” Trei primari de comune, dintre care unul din Timiş, şi mai mulţi reprezentanţi de firme au fost condamnaţi definitiv pentru diferite infracţiuni împotriva intereselor financiare ale UE în acest an. Prejudiciile pornesc de la câteva sute de euro, până la circa 100.000 de euro. Pedepsele primite: de la amenzi penale şi închisoare de câteva luni, până la maximum 4 ani, cu suspendare condiţionată.
Toate aceste probleme au acum o cale de rezolvare. Compania Perfect Ltd va organiza un seminar menit să sporească absorbţia fondurilor europene prin pregătirea pentru control şi audit a celor care beneficiază deja de astfel de fonduri şi a consultanţilor lor. Pentru început, acest eveniment se va desfăşura în trei regiuni de dezvoltare, respectiv la Timişoara, pe 22 noiembrie, la Cluj, pe 23 noiembrie şi la Sibiu, pe 24 noiembrie. Ulterior, compania îşi propunem să continue şi în celelalte cinci regiuni. Seminarul le va oferi participanţilor răspunsuri la întrebările: cum vă puteţi implementa proiectele astfel încât să nu apară nereguli care să ducă la refuzarea rambursării?, Cum vă vor fi verificate procedurile de achiziţie publică prin verificări la faţa locului?, Cum vor fi tratate neregulile?. În cadrul seminarului vor fi dezbătute aceste probleme şi vor fi propuse soluţii care să-i pregătească pe cei ce beneficiază de fonduri europene pentru a trece cu succes prin audit şi control. Seminarul se adresează beneficiarilor de fondurilor europene structurale şi pentru agricultură, potenţialilor beneficiari, organizaţii care au depus cereri de finanţare şi aşteaptă să le fie aprobate proiectele şi consultanţilor.
Cei va vor răspunde la întrebări şi vor oferi soluţiii sunt: Răzvan Cotovelea (ACIS), Cătalin Robu (AM PNDR), Vladimir Rovinţescu (AM POSDRU), Doina Surcel, (AM POR), Cătălina Soare (AM POSCCE), Cătălin Robu (AM PNDR). Obiectivele seminarului sunt: oferirea de informaţii care să-i pregătească pe beneficiarii de finanţări europene pentru a trece cu bine prin controlul financiar şi prin controalele la faţa locului; să le spună acestora ce documente şi se pot solicita şi cum să le pregătească, să le spună beneficiarilor, chiar de la cei care urmează s-i controleze, cum să nu ajungă în situaţia de a li se refuza rambursarea cheltuielilor; să descopere greşelile care pot duce la declararea cheltuielilor proiectului ca neeligibile; să înveţe de la experţi cum să prevină neregulile şi, astfel, să evite corecţiile financiare. De asemenea, participanţii vor beneficia de numeroase studii de caz şi de exemple de bune practici şi vor avea ocazia să-şi expună propriile cazuri şi să obţină sfaturi personalizate chiar de la cei care vin în control.
 

Comentarii

comentarii