Acasă Actualitate Bețele de Moș Nicolae se vor vinde în aproape 20 de locații...

Bețele de Moș Nicolae se vor vinde în aproape 20 de locații din Timișoara. Comercianții pot depune cereri la primărie până pe 26 noiembrie, însă trebuie să aibă și „certificat verde”

383
DISTRIBUIȚI

Marți, 23 noiembrie, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara au oferit detalii referitoare la comerțul bețelor, felicitărilor și celorlalte suveniruri de Moș Nicolae. Vor putea fi amplasate chioșcuri în 19 locații din Timișoara. Acestea vor putea funcționa între 2 și 6 decembrie, însă comercianții trebuie să depună din timp cereri la primărie, între 24 și 26 noiembrie. De menționat că cei care se ocupă cu vânzarea trebuie să aibă „certificat verde”, prin care să dovedească fie vaccinarea împotriva COVID-19, fie trecerea prin boală.

Concret, vânzarea obiectelor specifice se va putea face la:

 • Ceas Floral –bd. Proclamaţia de la Timişoara-platou (10 amplasamente);
 • Mărăşeşti, de la str. Brediceanu spre Str. Gheorghe Dima (20 amplasamente);
 • Parcul Copiilor-bd. Revoluţiei 1989–platou (15 amplasamente);
 • Piaţa A. Mocioni- platou (10 amplasamente);
 • Regele Carol I, de la str. I.Văcărescu până la str. Gen. I. Dragalina (10 amplasamente);
 • Piaţa Nicolae Bălcescu–în faţa Liceul Teoretic „Grigore Moisil” (15 amplasamente);
 • Dâmboviţa – platou (20 amplasamente);
 • Piaţa Doina–platou (5 amplasamente);
 • Piaţa zona Soarelui- platou Şcoala Generală nr. 30 (20 amplasamente);
 • Calea Buziaşului–platou PROFI (15 amplasamente);
 • zona Spitalului Judeţean-str. Arieş (10 amplasamente);
 • Daliei, între str. Al. Vaida Voievod şi str. Lascăr Catargiu (max. 10 amplasamente);
 • S. Bărnuţiu– Calea Dorobanţilor-zona Modern (10 amplasamente);
 • Piaţa Traian (25 amplasamente);
 • Sf. Apostoli Petru şi Pavel-vizavi de piaţă (10 amplasamente);
 • Calea Aradului–zona UTT, în fața magazinului Mega Image (10 amplasamente);
 • Calea Torontalului–platou (15 amplasamente);
 • Circumvalaţiunii colț cu str. Ghe. Lazăr–platou (10 amplasamente);
 • zona Piața Dacia–parc (15 amplasamente).

„În perspectiva zilei de 6 decembrie, toţi cei interesaţi de activităţi comerciale ocazionale (beţe de Sfântul Nicolae, felicitări, vâsc, miniaturi reprezentative) trebuie să depună o solicitare în vederea obţinerii avizului. Cererile se pot înregistra la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, camera 12, ghișeele 8 și 9, dar și on-line, pe site-ul oficial: www.primariatm.ro, la secțiunile https://www.primariatm.ro/online/ și https://formulare.primariatm.ro/, din 24.11.2021 până în 26.11.2021, la ora 12, urmând să fie soluționate în limita locurilor disponibile”, transmit reprezentanții primăriei.

Actele necesare obținerii avizului sunt: cerere tip obținută de la ghișeul 8 sau 9 (camera 12); copie a buletinului de identitate/cărții de identitate sau copie act firmă (copie Certificat Unic de Înregistrare); certificatul verde al persoanei fizice sau al reprezentantului societății care ocupă domeniul public, prin care se face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi trecerii celor 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Vor fi de achitat, în momentul înregistrării cererilor, taxa de autorizare (69 lei), cea a imprimatului (6 lei) și cea de ocupare a domeniului public (0,1 lei/mp/zi). Nu există posibilitatea de restituire a acestor sume. Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant, pe o suprafaţă de 2 mp.

„Reamintim că operatorii economici au obligaţia de a deţine la locul de vânzar: Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Compartimentul Autorizare Activități Comerciale și Publicitate, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în aviz, certificatul verde pentru persoana fizică sau reprezentantul societății care ocupă domeniul public. Încălcarea prevederilor legisaţiei în vigoare atrage sancţiunea contravenţională şi retragerea avizului. Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea avizului. Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului de către deţinătorul avizului altei persoane duce la retragerea avizului şi sancţionarea contravenţională a faptei. Activitatea comercială trebuie să se desfăşoare fără a perturba circulaţia pietonală din zonele respective, cu respectarea distanței între comercianți de minimum 2m, confom legislației actualizate privind măsurile împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”, mai transmit reprezentanții municipalității.

Comentarii

comentarii