Acasă Actualitate Bicicliştii vor avea din nou verde în pieţele istorice ale Timişoarei

Bicicliştii vor avea din nou verde în pieţele istorice ale Timişoarei

DISTRIBUIȚI

Circulaţia cu bicicleta prin pieţele centrale din Timişoara este interzisă prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 371 din 2007. Potrivit acestei hotărâri, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei, circulaţia sau staţionarea autovehiculelor sau a vehiculelor de orice fel pe spaţiile verzi, circulaţia, oprirea şi staţionarea vehiculelor în zone precum Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian, str. Alba Iulia, str. Ştefan cel Mare, fără avizul Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei. Dar pentru că numărul bicicliştilor timişoreni e în creştere, iar solicitările curg pe adresa primăriei, autorităţile vor introduce, în şedinţa de joi, 16 aprilie, a Comisiei de Circulaţie, solicitarea ridicării interdicţiei pentru biciclete în toate pieţele Timişoarei.
Discuţia referitoare la permiterea circulaţiei bicicletelor prin pieţele istorice este mai veche, părerile fiind împărţite.
Dacă bicicliştii, tot mai numeroşi, îşi solicită drepturile, invocând şi faptul că pistele de biciclete din oraş sunt foarte puţine, există şi voci care solicită ca în zona centrală a oraşului să nu se mai poată circula decât… la pas.
În trecut a mai fost analizată propunerea de ridicare a restricţiei pentru biciclete, însă s-a considerat oportună păstrarea acesteia, bicicliştii fiind nevoiţi să traverseze aceste zone mergând pe lângă bicicletă.

Noi piste pentru biciclete

“De asemenea, menţionăm că în acest moment se află în curs de amenajare piste pentru biciclişti în zona str. Cluj – str. Arieş – Spitalul Judeţean, următorul tronson care va intra în amenajare este Calea Şagului – Catedrala Mitropolitană (în acest caz, amenajarea va presupune atât pistă pentru biciclişti, cât şi banda specială pentru autobuze)”, transmite viceprimarul Adrian Orza.
Luna trecută, Consiliul Local Timişoara a avizat şi Studiul de Fezabilitate pentru realizarea de parcări şi piste pentru biciclişti în zona Brâncoveanu, pista de aici urmând să vină în continuarea celei de pe b-dul Dragalina.

Comentarii

comentarii