Acasă Actualitate Bijuterii ca-n epoca de piatră – o experiență memorabilă la Muzeul Banatului,...

Bijuterii ca-n epoca de piatră – o experiență memorabilă la Muzeul Banatului, pentru elevii din Ghiroda

DISTRIBUIȚI

La Școala Gimnazială Ghiroda, elevii clasei a VII-a au pășit în trecut și s-au transformat în adevărați oameni preistorici, descoperind secretele prelucrării cochiliilor de moluște pentru a crea bijuterii deosebite.

 În cadrul atelierului „Bijuterii ca-n epoca de piatră”, cercetătorii muzeografi de la Muzeul Național al Banatului Timișoara, Ionela Rădac și Ștefan Popa, le-au arătat cum se poate perfora scoica cu ajutorul pietrei, iar apoi fiecare elev a testat cu mare entuziasm o variantă alternativă, utilizând o fâșie de șmirghel.

Deși timpul a fost scurt, au fost dezbătute numeroase subiecte interesante din domeniul bioarheologiei, iar elevii au fost curioși să afle detalii despre moluște și modul în care acestea au fost utilizate de-a lungul istoriei. Activitățile din cadrul atelierului au stârnit entuziasm și au fost primite cu mare plăcere de către elevi, care și-au demonstrat abilitățile practice într-un mod inedit.

La final, toți elevii au fost încântați și au declarat că au dobândit o nouă abilitate practică, de care sunt foarte mândri. Cu siguranță, atelierul „Bijuterii ca-n epoca de piatră” a fost o experiență memorabilă pentru toți cei implicați.

Comentarii

comentarii