Acasă Actualitate Băile Herculane au nevoie de investiţii de 30 milioane de euro

Băile Herculane au nevoie de investiţii de 30 milioane de euro

441
DISTRIBUIȚI

Staţiunea balneară Băile Herculane, aflată în judeţul Caraş-Severin, necesită investiţii de circa 30 milioane euro pentru realizarea tuturor proiectelor pe care autorităţile locale le au în plan pentru dezvoltarea staţiunii.
„Prioritare sunt investiţiile ce trebuie făcute în reabilitarea infrastructurii de turism (turismul reprezentând ramura economică de bază a staţiunii), prin renovarea şi ridicarea gradului de confort a spaţiilor de cazare şi alimentaţie publică în paralel cu creşterea numărului de spaţii de cazare, investiţii în sectorul de agrement, prin crearea de facilităţi pentru petrecerea timpului liber”, a declarat într-un interviu pentru Agenţia NewsIn primarul oraşului-staţiune Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu.
De asemenea, trebuie reabilitată şi modernizată infrastructura de transport, având în vedere afluxul tot mai mare de turişti care se deplasează cu autoturismul propriu, precum şi creşterea numărului de autoturisme aparţinând locuitorilor oraşului, a precizat primarul Nicuşor Vasilescu.
Totodată, Băile Herculane şi-a planificat pentru acest an investiţii de 8,4 milioane euro, în reabilitarea infrastructurii rutiere şi a reţelelor de apă şi canalizare, precum şi în construcţia unei grădiniţe cu creşă, o sală de sport şi a unor blocuri de locuinţe.
Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, declara la sfârşitul lunii martie, la deschiderea Târgului de Turism al României, că în acest va lansa un proiect-pilot pentru staţiunea Băile Herculane, prin care statul vrea să salveze staţiunea "atât de cunoscută pe vremuri". Ministrul a mai spus totodată că, în acest sens, vrea să atragă investitori privaţi în staţiune, pentru "a salva un obiectiv turistic strategic pentru Guvern". Elena Udrea a mai spus atunci că în Băile Herculane există proprietăţi aflate la o companie privată "care nu a investit nimic acolo şi privatizarea a fost realizată după alte criterii decât cele în interesul turismului".
În prezent, în staţiune nu mai există hoteluri cu capital de stat. Toate unităţile de cazare care au aparţinut întreprinderilor de stat (fosta Întreprindere Balneară şi de Turism Herculane – IBTH şi Uniunea Generală a Sindicatelor din România- UGSR) sunt acum în proprietatea Hercules Argirom Group şi SC Sind România SRL. Băile Herculane are în prezent circa 5.300 locuitori.
 

Comentarii

comentarii