Acasă Actualitate Biserica parohială Viile Fabric din Timișoara – 89 de ani de la...

Biserica parohială Viile Fabric din Timișoara – 89 de ani de la înființare

414
DISTRIBUIȚI

Biserica parohială Viile Fabric din Timișoara a luat ființă în anul 1930, dar viața bisericească a început cu adevărat aici odată cu numirea primului ei preot paroh, Ștefan Șora.

Acesta a și zidit prima ei biserică dar, fiind neîncăpătoare, a fost parțial demolată și a fost zidită una mai încăpătoare în vremea păstoririi preotului Mihai Pop, între anii 1986-1997.

În prezent parohia Timișoara – Viile Fabric desfășoară o intensă activitate liturgică și pastorală, însă sunt avute în vedere și activitățile caritativ-sociale și cele educative-catehetice.

Sâmbătă, 29 iunie 2019, de praznicul Sf. AP. Petru și Pavel, parohia Timișoara – Viile Fabric și-a prăznuit hramul și totodată a aniversat 89 de ani de la înființarea ei.

Cu acest prilej protopopul locului, preotul Mircea Szilagyi a participat alături de preoții acestei parohii la slujirea frățească a Sfintei Liturghii și la împărtășirea bucuriei comuniunii frățești.

La Sfânta Liturghie, săvârșită la altarul de vară din curtea bisericii, au participat foarte mulți credincioși dintre care mulți s-au și împărtășit cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie preoții parohiei au decernat premii și diplome de participare copiilor care au luat parte la tabăra de creație creștină din acest an de la parohie (ediția a cincea), în cadrul căreia cei mici au fost inițiați în tainele iconografiei și au realizat câteva icoane pe sticlă care au fost expuse în curtea bisericii.

După acest moment, preotul paroh a prezentat succinct activitatea preoțească de 40 de ani a preotului slujitor Mihai Petrovici, care a împlinit 65 de ani de viață, ieșind la pensie, și i-a dăruit o icoană ca semn de apreciere pentru activitatea sfinției sale.

Protopopul Mircea Szilagyi a dat citire Actului de cinstire oferit părintelui Petrovici de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan al Banatului.

Comentarii

comentarii