Acasă Actualitate Biserica Pogorârea Sfântului Duh – inclusă în patrimoniul cultural al Timișoarei

Biserica Pogorârea Sfântului Duh – inclusă în patrimoniul cultural al Timișoarei

178
DISTRIBUIȚI

Marți, 7 decembrie, la ora 10:30, la Parohia Ortodoxă Fabric Vest de pe strada Ștefan cel Mare, Grupul de Acțiune Locală Timișoara, reprezentat de Cătălin Tiuch, alături de Fundația Filantropia și Parohia Fabric Vest Timișoara, reprezentată de preot paroh Jinga Constantin, a prezentat acordul de parteneriat dintre cele trei părți.

De asemenea, a fost lansat filmul de prezentare și s-a discutat documentația necesară pentru recunoașterea lăcașului de cult ortodox Pogorârea Sfântului Duh din parohia Fabric Vest ca obiectiv turistic și includerea acestuia în patrimoniul cultural al orașului.

Odată cu semnarea parteneriatului a fost pusă în valoare moștenirea artistică și culturală a bisericii și a fost așezată temelia Monumentului pentru comemorarea Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 care au murit pentru libertatea tuturor românilor și rămân veșnic în amintirea noastră. Aceste eforturi au fost posibile datorită finanțării obținute de la Primăria Municipiului Timișoara prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Comentarii

comentarii