Acasă Actualitate Blocul cu locuințe ANL pentru medici stă în paragină de peste doi...

Blocul cu locuințe ANL pentru medici stă în paragină de peste doi ani. Primăria Timișoara abia acum începe apartamentarea imobilului

DISTRIBUIȚI

La începutul 2022, primarul Dominic Fritz se lăuda că a rezolvat ”una dintre problemele stringente ale Timișoarei”, respectiv lipsa de locuințe disponibile și costurile în continuă creștere ale chiriilor, ”lucruri de care se lovesc și tinerii care lucrează în sănătate”. Prin urmare, primăria anunța că se pregătește să împartă către medici primele apartamente ridicate de ANL în Calea Lipovei. Anunțul a fost repetat și în noiembrie 2022, după ce administrația Fritz a preluat în administrare locuințele din blocul construit de Agenția Națională de Locuințe.

Construcția imobilul, care are șase etaje și 30 de apartamente – 16 cu două camere și 14 cu o cameră, a început în 2017 și trebuia finalizată doi ani mai târziu, Blocul a fost recepționat de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) în primăvara anului 2021. Locuințele au fost construite pe un teren al Primăriei Timișoara, din strada Ion Ionescu de la Brad nr. 1/E, pe un regim de înălţime Sth+P+6E (subsol tehnic+parter+6 etaje), valoarea obiectivului de investiție fiind de 4.602.930,49 lei (inclusiv TVA).

În baza criteriilor-cadru stabilite prin hotărâre de guvern, Primăria Timișoara a  stabilit criteriile pentru alocarea locuințelor pentru specialiștii în sănătate. Doritorii vor putea fi pe liste, pentru construcțiile viitoare, până la împlinirea vârstei de 40 ani.

De la ultimele declarații ale primarului Fritz au trecut aproape doi ani. Nici un medic nu s-a mutat în blocul din Lipovei. Primăria nu a anunțat decât criteriile de selecție, iar pe siteul instituției au fost postate documentele necesare și cererea de înscriere.

Deși blocul este gata de trei ani, încă nu s-a făcut nimic. Bălăriile și gunoaiele înconjoară locuințele în care ar trebui să locuiască tinerii medici. Abia anul acesta prin HCL nr 185/2024, primăria a început aperațiunea de apartamentare a imobilului,

Din declarațiile triumfaliste ale primarului Fritz nu a mai rămas nimic.

Conform Primăriei Timișoara, “pentru blocul ANL din Calea Lipovei s-a efectuat procedura de apartamentare, conform HCL nr 185/2024. Urmează înscrierea apartamentării la OCPI, eliberarea încheierilor de carte funciară și a cărților funciare pe fiecare unitate individuală. Blocul este conectat la rețelele de utilități, dar racordurile pentru fiecare unitate individuală se vor face de viitorii ocupanți ai apartamentelor”.

Comentarii

comentarii