Acasă Eveniment Blue Air face la 13:30 un zbor test de pe Aeroportul Băneasa...

Blue Air face la 13:30 un zbor test de pe Aeroportul Băneasa în zona contaminată de cenuşa vulcanică

DISTRIBUIȚI

Compania aeriană low-cost Blue Air va executa luni pentru prima dată în România un zbor test, fără pasageri, cu o aeronava Boeing 737-800 Next Generation, ce va traversa zona considerată contaminată de cenuşa vulcanică, a anunţat compania.
"Aeronava Boeing 737-800 Next Generation se va ridica la o anumită înălţime în spaţiul aerian din România, în zona considerată contaminată. Zborul va avea loc în jurul orei 13:30 de pe aeroportul Aurel Vlaicu Bucureşti Băneasa", a precizat compania.
Zborul va fi executat pe propria răspundere, conform reglementărilor, de comandant-instructor Dan Ştefănescu, directorul de zbor al companiei Blue Air.
Mai multe companii aeriene mari din Europa au efectuat duminică zboruri test în zona contaminată de cenuşa vulcanică. "Rezultatele obţinute în urma acestor zboruri arată că nu există niciun impact în zonă", a declarat secretarul de stat spaniol pentru Uniunea Europeană, Diego Lopez Garrido, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE.
Comisarul european pentru transporturi, Siim Kallas, a declarat că dacă norul de cenuşă "va continua să se mişte aşa cum se mişcă în prezent, atunci mâine (luni – n.r.) aproape 50% din spaţiul Uniunii Europene nu va mai comporta riscuri", ceea ce va permite reluarea zborurilor.
O purtătoare de cuvânt de la KLM – una dintre companiile care a efectuat zboruri-test – a declarat pentru CNN că spaţiul aerian european este sigur, cu excepţia Islandei.
Miniştrii europeni ai transporturilor au luni o reuniune tehnică pentru a discuta despre rezultatele zborurilor-test.
 

Comentarii

comentarii