Acasă Economic Blue Air încearcă din nou să opereze pe Aeroportul Timişoara

Blue Air încearcă din nou să opereze pe Aeroportul Timişoara

469
DISTRIBUIȚI

Blue Air, prima companie de smart flying, a introdus recent curse regulate pe ruta Bucureşti – Timişoara. Operatorul românesc va oferi 20 de zboruri în fiecare săptămână pe toată durata orarului de vară (28 martie 2010 – 30 octombrie 2010). Preţul biletelor porneşte de la 39,98 euro (TVA si taxe de aeroport incluse) şi poate ajunge la 100 de euro dacă rezervarea nu se face din timp.
Ruta Timişoara – Bucureşti este parte din planul de dezvoltare pentru 2010, anunţat de Blue Air la începutul acestui an. Sherif Ussama, director general al Blue Air, a menţionat joi, la Timişoara că „deşi au fost iniţial introduse pentru călătorii de business, rutele domestice devin din ce în ce mai solicitate de către pasagerii care călătoresc în interes personal.”
„În mod tradiţional, rutele domestice au fost îndeosebi alegerea oamenilor de afaceri. Cu toate acestea, ofertele de preţ foarte avantajoase au atras tot mai mult interesul din partea publicului larg. În timpul săptămânii, oferim 3-4 zboruri pe zi, deci orarul permite planificarea conexiunilor prin Bucureşti cu oricare dintre cele 50 de rute europene operate în prezent de Blue Air. Spre exemplu, pasagerii pot călători dimineaţa de la Timişoara către Bucureşti iar de acolo pot alege un zbor Blue Air care să-i ducă la Paris sau Roma în doar câteva ore”, a declarat Ussama.
Anul acesta Blue Air este la cea de a doua încercare de a opera de pe Aeroportul Timişoara, după ce a renunţat la ruta Timişoara – Bucureşti în favoarea zborurilor de la Arad. Acum compania păstrează şi zborurile din Arad şi încearcă din nou să atragă călătorii din Timişoara. „În ciuda a ceea ce crede toată lumea, călătorii din Timişoara şi Arad sunt diferiţi. Cred că este mai convenabil să zbori direct de la Arad la Bucureşti decât să faci un drum de 50 de kilometri cu autobusul şi să decolezi de la Timişoara,” crede directorul general al Blue Air. Compania a anunţat că a luat în calcul şi operarea din această vară a unei curse regulate Timişoara – Constanţa, dar că acest lucru depinde în prezent de data în care le va fi livrată o nouă aeronavă.
Blue Air operează în prezent zboruri către 50 de destinaţii în 13 ţări din Europa: Austria, Belgia, Cipru, Franţa, Germania, Marea Britanie, Grecia, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, România şi Spania. De asemenea, în parteneriat cu Distal Group (un important operator de pe piaţa din Italia), Blue Air oferă zboruri către Cuba (Havana) şi Thailanda (Phuket şi Bangkok). Zborurile către Havana, Phuket si Bangkok sunt operate cu escală pe Aeroportul din Roma.
Zborurile Blue Air sunt în prezent deservite de 14 aeronave: 4 aparate de zbor SAAB 340, dispunând fiecare de o capacitate de câte 33 de locuri şi 10 aeronave de tip Boeing (trei aeronave seria 737 – 300, două aeronave seria 737 – 400, o aeronavă seria 737-500 şi patru aeronave 737 – 800 Next Generation, cu capacităţi între 126 şi 189 de locuri). În 2010, compania îşi va extinde operarea cu alte 3 aeronave, 2 aeronave 737 – 800 Next Generation şi 1 SAAB 340. În 2008, Blue Air a încheiat un contract cu producătorul Boeing pentru achiziţionarea a 5 aeronave 737 Next Generation (două aeronave din seria 800 şi trei din seria 900) care vor opera exclusiv curse Blue Air.

Comentarii

comentarii