Acasă Economic BNR pune piață 5.000 de monede cu Ștefan cel Mare. 470 lei...

BNR pune piață 5.000 de monede cu Ștefan cel Mare. 470 lei una

DISTRIBUIȚI

În conformitate cu prevederile legii nr. 312 din 2004, privind statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 16 mai 2022, BNR va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 350 de ani de la nașterea lui Ion Neculce.

Aversul monedei redă o imagine parțială a mănăstirii Putna și portretul domnitorului Ștefan cel Mare, suprapuse peste un text extras din lucrarea lui Ion Neculce ,,O samă de cuvinte”, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei prezintă o mână scriind cu pana, un fragment din textul original al  lucrării ,,O samă de cuvinte” și inscripțiile „350 de ani de l naștere” și “Ion Neculce”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 350 de ani de la nașterea lui Ion Neculce au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

 

Comentarii

comentarii