Acas─â Stiri pe scurt BNR verifica firmele intrate in insolventa

BNR verifica firmele intrate in insolventa

DISTRIBUIȚI

Bancile comerciale trebuie sa transmita BNR informatii privind clientii care au intrat in insolventa, in cel mult 48 de ore din momentul in care institutia de credit a fost anuntata in legatura cu demararea procedurii, a declarat directorul directiei de supraveghere din BNR.
"Le solicitam bancilor sa ne anunte in legatura cu cazurile de insolventa, la cel mult 48 de ore din momentul in care au fost instiintate de catre client. Mai departe, noi verificam daca respectivul client mai mare credite si la alte banci. Pana acum nu primeam astfel de date, eventual aveam indicii din cresteri foarte mari ale provizioanelor", a explicat Nicolae Cinteza.
Potrivit directorului directiei de supraveghere din BNR, banca centrala poate solicita bancilor date cu caracter prudential, pe langa raportarile efectuate in mod obisnuit.
Numarul dosarelor noi de insolventa a crescut, in primul trimestru al acestui an, cu 50% fata de perioada similara din 2008, ajungand la aproximativ 5.000 de cazuri, potrivit datelor Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR).

Comentarii

comentarii