Acasă Economic „BNR – zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”

„BNR – zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”

409
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timişoara, împreună cu Banca Naţională a României vor organiza sesiunea finală a proiectului „BNR – zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”. Evenimentul va avea loc în Aula Magna „Ioan Curea” a Universităţii de Vest, joi, 26 noiembrie cu începere de la ora 09.00.
Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în luna mai la sediul BNR, unde aproximativ 45 de studenţi de la patru universităţi de prestigiu din ţară, printre care şi Universitatea de Vest din Timişoara, au avut ocazia să asiste la prezentări şi dezbateri moderate de lectori şi membrii ai conducerii executive ai BNR: Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, precum şi alţi specialişti de marcă. Programul a mai inclus şi vizite la Monetăria Statului, Imprimeria Băncii Naţionale, Centrul de Procesare şi nu în ultimul rând, Muzeul BNR şi Biblioteca BNR.
Joi, 26 noiembrie, studenţii participanţi la acest proiect-pilot vor avea ocazia să prezinte şi să împărtăşească unui număr mult mai mare de colegi de la Universitatea de Vest din Timişoara, dar şi cadrelor didactice şi reprezentanţilor mediului bancar local, impresiile şi cunoştinţele acumulate în urma vizitei la sediul BNR. În cadrul evenimentului vor avea loc prezentări de lucrări ale studenţilor participanţi, dar şi dezbateri pe teme precum situaţia sistemului bancar şi perspectiva adoptării monedei unice de către România. Printre invitaţii de la Timişoara se numără Valentin Lazea, economist şef al BNR şi Nicolae Dănilă, membru al CA al BNR.

Comentarii

comentarii