Acasă Actualitate Bolbos şi Popescu – favoriţi pentru şefia Poliţiei Timiş

Bolbos şi Popescu – favoriţi pentru şefia Poliţiei Timiş

447
DISTRIBUIȚI

Se decide pe 20 mai, la Bucureşti
Lupta la cel mai înalt nivel pentru şefia Poliţiei Timiş se dă pe 20 mai, la Bucureşti. După pensionarea lui Săndel Palade, şeful interimar a devenit Gheorghe Popescu. După nenumărate speculaţii, lista candidaţilor cuprinde cinci nume şi doi mari favoriţi. De multe ori, însă, concursurile pentru posturile-cheie din poliţie au avut un rezultat surprinzător…

Bolbos: „Nu mi-e frică decât de Dumnezeu”

Comisarul-şef Gheorghe Popescu, actualul interimar al Poliţiei Timiş, comisarul Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere, comisarul Dan Tudorescu, şeful Poliţiei Economice, comisarul-şef Adrian Dumbravă, şeful de la Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice şi comisarul-şef Florin Enache sunt cei care vor să devină şefi peste poliţiştii din Timiş. Bursa zvonurilor din poliţie, dar şi legăturile strânse cu reprezentanţii actualei Puteri îi dau ca mari favoriţi pe Florin Bolbos şi Gheorghe Popescu. „Nu mi-e frică de nimeni, în afară de Dumnezeu. Am intrat în concurs pentru că vreau o schimbare de mentalitate şi o reformă a poliţiei. Vreau să fac mai mult decât am reuşit la Rutieră. Mă bucur că există concurenţă, pentru a nu da loc la speculaţii”, spune Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş. Bolbos, cel mai tânăr şef de rutieră din ţară, conduce de 3 ani, cu mână de fier, Poliţia Rutieră. Doar inspector principal când a preluat frâiele Poliţiei Rutiere, Bolbos a urcat spectaculos în ierarhie şi pare a le merge la inimă reprezentanţilor locali ai actualei Puteri. El a reuşit să se impună fără probleme în faţa gradelor şi a unor figuri greu de ţinut în frâu din cadrul Poliţiei Rutiere Timiş. În urmă cu trei ani, Florin Bolbos a reuşit să câştige concursul de la Rutieră, chiar dacă nu era printre favoriţi.

Popescu: „Noul şef al poliţiei trebuie să asculte părerile subordonaţilor”
Nici despre comisarul-şef Gheorghe Popescu nu se poate spune că nu este în graţiile actualei Puteri. Popescu este adjunct al Poliţiei Timiş din 2005. Acum, vrea să facă marele pas. Jovial şi apropiat de oameni, Popescu a rezistat ca adjunct al Poliţiei Timiş, deşi şefii săi direcţi nu l-au prea avut la suflet. „Îmi este frică de toţi contracandidaţii. Fiecare are atu-urile lui. Cred că viitorul şef al Poliţiei Timiş trebuie, în primul rând, să fie un bun organizator, să cunoască specificul muncii şi să aibă o bună colaborare cu cei pe care îi conduce.  Noul şef al poliţiei trebuie să asculte părerile subordonaţilor, dacă acestea sunt cu adevărat bune. Activitatea de poliţie trebuie să aibă un rol consultativ, de jos în sus”, ne-a declarat Gheorghe Popescu. Concursul organizat pe 20 mai, la Bucureşti, va consta în prezentarea unui plan managerial şi într-un interviu structurat pe majoritatea domeniilor-cheie din poliţie.

Comentarii

comentarii