Acasă Actualitate BOR a oferit sprijin financiar și material de peste 12,5 milioane lei...

BOR a oferit sprijin financiar și material de peste 12,5 milioane lei de la începutul crizei COVID19

615
DISTRIBUIȚI

Patriarhia Română îi îndeamnă pe slujitorii sfintelor altare să continue acțiunile caritabile dedicate celor afectați de pandemie și să ofere în continuare ajutor la nivel de parohii și eparhii, în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină.

În această campanie caritabilă, Mitropolia Banatului ocupă un loc fruntaș. ÎPSS Ioan a oferit tone de hrană și materiale sanitare de protecție atât spitalelor, cât și instituțiilor sociale care au ca beneficiari persoanele defavorizate, bătrâni și copii cu handicap etc. Sprijin a fost dat inclusiv ATI Timișoara cu lenjerie de pat.

Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor din Biserica Ortodoxă Română, în perioada 13 aprilie – 17 aprilie 2020, a mai fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de încă 2.799.600 lei.

Până în prezent la nivelul întregii Biserica Ortodoxă Română a oferit ajutoare în valoare de 12.598.078 lei.

Patriarhul Daniel le mulțumește ierarhilor, preoţilor, diaconilor și credincioșilor BOR care au răspuns îndemnului de a ajuta pe cei aflaţi în dificultate.

Comentarii

comentarii