Acasă Actualitate Botoşani este primul judeţ din România, iar Timiş ultimul pe listă, la...

Botoşani este primul judeţ din România, iar Timiş ultimul pe listă, la recenzarea populaţiei

DISTRIBUIȚI

Recensământul populaţiei este pe final, iar un singur judeţ a finalizat acţiunea de recenzare a întregii populaţii până acum.

Botoşani este primul judeţ care a finalizat recenzarea populaţiei estimate potrivit Institutului Naţional de Statistică. Autorităţile din Botoşani au declarat că recenzorii din judeţ au finalizat chestionarele pentru 365.000 de locuitori, câţi erau prevăzuţi în program. La nivelul judeţului au funcţionat foarte bine atât autorecenzarea, cât şi recenzarea pe teren.

La polul opus se află Timişoara şi judeţul Timiş, care cu doar câteva zile înainte de expirarea termenului. Timişoara număra puţin peste 160.000 de locuitori, în loc de 300.000 cât era estimat. Judeţul Timiş, deşi este estimat la 700.000 de locuitori, la ora actuală “a numărat” undeva la jumătate din numărul de persoane. Recensământul este obligatoriu, iar cei care nu au completat chestionarele riscă amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei. Cei care nu s-au recenzat, se pot adresa centrelor special amenajate până pe 24 iulie.

Comentarii

comentarii