Acasă Actualitate Bozankaya anunţă că va livra tramvaiele în Timișoara conform programărilor, deşi Turcia...

Bozankaya anunţă că va livra tramvaiele în Timișoara conform programărilor, deşi Turcia a fost lovită grav de cutremure

DISTRIBUIȚI

Bozankaya, producătorul turc de mijloace de transport ecologice, anunţă că va continua producerea şi livrarea tramvaielor în toate regiunile, inclusiv către municipalităţile din România, în pofida seismelor din provincia Kahramanmaraş care au provocat distrugeri pe scară largă şi au afectat aproximativ 10 oraşe. Compania are de livrat tramvaie la Timişoara şi Iaşi, scrie news.ro

Într-un comunicat de presă, de miercuri, al companiei din Turcia, în 14 februarie a ajuns în Timişoara cel de-al 16-lea tramvai Bozankaya, urmând ca ultimele trei, parte a unui lot de 16, să ajungă în Iaşi. Acestea vor fi livrate corespunzător la datele programate.

”Întrucât unitatea de producţie a companiei Bozankaya se află în Ankara, facilităţile de producţie nu au fost afectate. După cutremur, mai multe ţări şi-au trimis echipele de căutare şi salvare către zonele afectate, inclusiv autorităţile din România. Faptul că românii ne sunt alături ne bucură nespus şi preţuim curajul şi implicarea de care au dat dovadă în ultimele zile”, a declarat Aytunç Günay, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Bozankaya.

La Timişoara urmează să sosească, până la finalul acestui an, încă cinci astfel de tramvaie, conform contractului.

Fiecare mijloc de transport costă 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune. Toate costă aproape 50 de milioane de euro, din care mai bine de 80% reprezintă fonduri europene nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional. Restul sumei va fi acoperită de municipalitate prin credit.

 

Comentarii

comentarii