Acasă Eveniment Bărbat declarat mort în 2010, în judeţul Sibiu, găsit în viaţă de...

Bărbat declarat mort în 2010, în judeţul Sibiu, găsit în viaţă de către poliţiştii din Timişoara

DISTRIBUIȚI

UPDATE

Un bărbat de 41 de ani care fusese declarat mort, în noiembrie 2010, de Primăria Răşinari, judeţul Sibiu, după ce mama sa identificase un cadavru ca fiind al lui, a fost găsit în viaţă, miercuri, de poliţiştii din Timişoara, el fiind nevoit acum să obţină o decizie judecătorească pentru a primi acte. 

Poliţiştii au constatat că bărbatul fusese declarat mort, în luna noiembrie 2010, de Primăria Răşinari, din judeţul Sibiu. Emil Andrei a precizat că bărbatul de 41 de ani, care nu avea acte la el, locuieşte din 2005 pe străzile din Timişoara. Potrivit poliţiştilor care au participat la ancheta în acest caz, în noiembrie anul trecut un bărbat a fost găsit mort în localitatea Răşinari, iar poze cu cadavrul i-au fost arătate mamei lui Vasile Alb, care l-a identificat pe cel mort ca fiind fiul ei, Primăria Răşinari întocmind astfel actele de deces. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş a afirmat că poliţiştii îl vor ajuta pe bărbat să obţină o hotărâre judecătorească prin care să fie declarat în viaţă şi astfel să îşi poată întocmi acte de identitate.

Luciana Balteş, purtător de cuvânt IPJ Sibiu, spune că oamenii legii vor redeschide acest caz. „ La sfârşitul lunii noiembrie 2010, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au efectuat verificări în vederea stabilirii identităţii unui cadavru de sex masculin. Un bărbat decedat a fost identificat la data de 28.11.2010, în extravilanul localităţii Răşinari din judeţul Sibiu, 70% din corpul acestuia fiind muşcat şi mâncat de animale. În urma investigaţiilor efectuate, a comparaţiilor făcute între fotografiile cadavrului identificat şi albumele fotografice aflate în evidenţele Poliţiei, au fost stabilite asemănări între semnalmentele victimei şi fotografia unui bărbat, Alb Vasile. De asemenea, bărbatul decedat a fost recunoscut de către familia acestuia, respectiv mama sa, care a declarat faptul că victima seamană foarte bine cu fiul său, Alb Vasile. Asemenări între cele două persoane au fost constatate şi recunoscute şi de către un angajator al acestuia. Serviciul Criminalistic Sibiu a efectuat o expertiză tehnico-ştiinţifică a fotografiilor, concluzionând că fotografiile cadavrului cu identitate necunoscută şi cele reprezentîndu-l pe Alb Vasile reprezintă acceaşi persoană. Toate aceste date şi informaţii au condus la stabilirea identităţii cadavrului ca fiind Alb Vasile. Având în vedere noile date apărute în acest caz, dosarul a fost redeschis în vederea identificării cu certitudine a persoanei găsite decedate în extravilanul localităţii Răşinari”, spune Luciana Balteş

Comentarii

comentarii