Acasă Eveniment Bărbatul care a găsit un portofel cu peste 3.000 de euro a...

Bărbatul care a găsit un portofel cu peste 3.000 de euro a dat banii înapoi

502
DISTRIBUIȚI

ZIUA de Vest a prezentat în premieră cazul portofelului pierdut la Iulius Mall…
Bărbatul care a găsit un portofel doldora de bani pe 16 februarie, în Iulius Mall, s-a prezentat miercuri la Secţia 5 Poliţie din Timişoara. ZIUA de Vest v-a dezvăluit în premieră ciudata poveste în care un timişorean ghinionist şi-a pierdut un portofel cu peste 3.000 de euro în el. Acesta a reuşit însă să obţină imagini cu găsitorul portmoneului, pe care le-a predat poliţiei. Găsitorul risca între 1-3 luni de închisoare pentru însuşirea bunului găsit ,dacă nu se prezenta în termen de 10 zile la poliţie. Din banii predaţi miercuri poliţiei lipseau doar 300 de euro.

A plecat în Spania imediat ce a găsit portofelul

„Mulţumesc poliţiei, celor de la Iulius Mall şi ziarului ZIUA de Vest, care a fost prima publicaţie ce a prezentat poze cu suspectul. În portofel aveam 3.100 de euro, 100 de dolari şi peste 100 de lei. Mi-am recuperat aproape toţi banii, există o diferenţă cam cât costă un bilet de avion până în Spania, dar asta nu mai contează”, spune Vali K., ghinonistul şi în acelaşi timp norocosul care putea rămâne fără o importantă sumă de bani. Într-adevăr, bărbatul care a găsit portofelul susţine că nu a predat mai demult suma de bani pentru că fusese plecat în Spania şi de abia miercuri a aflat că este căutat de toată poliţia din Timişoara. Acesta a plecat spre Spania chiar în ziua în care a găsit portofelul doldora de bani. Chiar dacă susţine că voia de la bun început să dea banii înapoi, bărbatul, care provine din zona Moldovei, a luat toţi banii din portofel, apoi a aruncat toate actele într-o cutie poştală.

„Norocosul” locuieşte fără acte legale în Timişoara

Imediat după ce ZIUA de Vest publica primele imagini cu suspectul, Secţia 5 Poliţie a declanşat o anchetă complicată. „Am avut mai multe piste, mai mulţi timişoreni care ne-au telefonat, în urma articolului apărut în ZIUA de Vest. Într-un final, suspectul s-a prezentat singur la poliţie. Ne-a dat banii, din care lipseau aproximativ 300 de euro şi ne-a indicat locul, o cutie poştală, în care aruncase portofelul cu acte. A spus că nu a venit la poliţie mai devreme pentru că plecase în Spania”, ne-a declarat agentul şef adjunct Zoltan Angyal, de la Secţia 5 Poliţie,. Bărbatul, care a fost filmat pe 16 februarie de mai multe camere de luat vederi din mall, a stat cuminte la Info Centrul din Iulius Mall până când a văzut că unul dintre clienţi şi-a uitat pe masă portofelul. L-a luat liniştit, l-a băgat în buzunar şi a plecat la cea mai apropiată cafenea pentru a sărbători evenimentul cu cea mai scumpă dintre cafele. Situaţia lui a devenit imediat confuză, poliţiştii afirmând chiar că ar putea fi acuzat de furt calificat pentru că ştia exact al cui este portofelul. Omul, care a dat aproape toţi banii înapoi, locuieşte fără acte legale în Timişoara şi susţine că este patron de firmă. Pentru că nu au trecut 10 zile de când şi-a însuşit portofelul găsit, bărbatul nu poate fi acuzat, oficial, de nimic.

Comentarii

comentarii