Acasă Economic BRD a început verificări în cazul folosirii informațiilor secrete din conturile unui...

BRD a început verificări în cazul folosirii informațiilor secrete din conturile unui om de afaceri de către un consilier cu simpatii USR-iste

DISTRIBUIȚI

BRD Groupe Societe Generale a anunțat că au început verificări în cazul consilierului de cont Vasile Bledea, de la agenția băncii din Calea Aradului din Timișoara. Bledea, un susținător declarat al USR, este acuzat de un om de afaceri că a căutat prin mai multe conturile bancare pentru a vedea cu cine face afaceri Primăria Dumbrăviță.

El a folosit datele din contul omului de afaceri Ilie Nemeș pentru a întocmi o cerere pe Legea 544, adresata Primăriei Dumbrăvița, în care a solicitat o listă a contractelor și a lucrărilor executate de firmele acestuia.

 Într-un drept la replică transmis vineri cotidianului Ziua de Vest, BRD Groupe Société Générale anunță că:

”În urma articolului publicat ieri, 26 septembrie, de www.ziuadevest.ro, vă comunicăm că structurile interne specializate ale BRD au început verificări în această situație. În context, îi asigurăm pe clienți că banca deține și aplică întregul dispozitiv reglementar și de control în ceea ce privește secretul bancar și protecția datelor personale, inclusiv instituirea de sancţiuni în cazul constatării unor abateri.

Dorim să subliniem că, nici în speța de față, şi nici în general, banca nu se implică în aspecte care ţin de sfera politică. Suntem o entitate apolitică; nu desfăşurăm niciun fel de activităţi cu caracter politic şi nu susţinem vreun partid politic.

BRD își rezervă dreptul de a acționa, inclusiv în justiție, împotriva oricăror persoane care, în orice calitate, lezează reputația băncii.”

Comentarii

comentarii