Acasă Actualitate Brigadă de intervenţie pentru scandalurile declanşate de ţigani

Brigadă de intervenţie pentru scandalurile declanşate de ţigani

389
DISTRIBUIȚI

“Solicitarea mea a fost ca la fiecare apel de urgenţă să nu se ducă un simplu agent constatator, să se ducă brigada de intervenţie”, spune prefectul Mircea Băcală

Prefectul de Timiş a cerut poliţiei crearea unei brigăzi speciale care să intervină în cazul scandalurilor imobiliare. În ultimul timp, în Timişoara se tot aude de astfel de scandaluri, când unii cetăţeni sunt supuşi presiunii, pentru a ceda şi a lăsa apartamentele sau a le vinde. Un astfel de caz a fost prezentat de către o proprietară prefectului Mircea Băcală. Femeia nu mai ştie unde să plece şi ce să facă pentru a avea zile liniştite la bătrâneţe. Ca ea mai sunt şi alţii care stau în casele din centrul Timişoarei, având ca vecini familii de romi, care încearcă să-i determine să plece din locuinţe.

“Este şocant ce păţeşte această femeie. De fiecare dată când această familie se întoarce din Germania sau Franţa, ea trenbuie să se mute”

“Deşi a apelat la toate instanţele competente, are inclsuiv hotărâri judecătoreşti irevocabile, în care i se recunoaşte dreptul de proprietate, în continuare, familiile de romi au o serie de modalităţi prin care încearcă să o determine să părăseasă imobilul sau măcar să-l vândă. Este şocant ce păţeşte această femeie. De fiecare dată când această familie se întoarce din Germania sau Franţa, ea trenbuie să se mute. Stă în chirie. Am luat legătura cu domnul Popescu (n.r. – şeful IPJ Timiş) şi am solicitat să analizeze posibilitatea de a constitui, la nivelul inspectoratului, o grupare mobilă de intervenţie care să fie la dispoziţia cetăţenilor ce se află în astfel de situaţii. Nu mi se pare normal să se prezinte o maşină de poliţie cu doi agenţi constatatori. Eu merg pe principiul ca apărarea să fie proporţională cu atacul. Dacă sunt 14 membri la uşa unei persoane, să se prezinte 14 jandarmi sau agenţi de poliţie. În acest fel, atacul nu va mai fi la fel de vehement”, a declarat prefectul de Timiş.

“Astfel de comportamente nu ar avea ce să caute în centrul istoric al Timişoarei, centru pe care aceste persoane au pus stăpânire”

Cazul nu este singular. Mai sunt oameni ce stau în astfel de case, cu curte comună, care au avut probleme şi au trebuit să plece sau să reziste eroic în faţa presiunii. “Este un caz de care eu mă voi ocupa personal, să văd dacă astfel de lucruri se vor mai întâmpla şi când se vor întoarce în ţară. Astfel de comportamente nu ar avea ce să caute în centrul istoric al Timişoarei, centru pe care aceste persoane au pus stăpânire. Această femeie este disperată, nu mai ştie ce să facă. Are o pensie de zece milioane şi stă pe unde apucă. Doamna respectivă nu poate utiliza acel imobil. Eu consider că acest lucru, în Timişoara nu ar mai trebui să existe şi dacă există, să fie înlăturat.  Solicitarea mea a fost ca la fiecare apel de urgenţă să nu se ducă un simplu agent constatator, să se ducă brigada de intervenţie. Când vor vedea că au de-a face cu foţe de intervenţie, cred că se vor potoli şi vor încerca să intre în lumea civilizată, dacă tot au intrat în aceste imobile”, spune prefectul.

Comentarii

comentarii