Acasă Actualitate Brigitte Sfăt și Florin Pastramă, condamnați pentru afacerile făcute în pandemie

Brigitte Sfăt și Florin Pastramă, condamnați pentru afacerile făcute în pandemie

DISTRIBUIȚI

Brigitte Pastramă, fosta Szeifert, Sfăt, Torj și Năstase, a fost condamnată, alături de soțul ei, Florin Pastramă, în dosarul măștilor contrafăcute, pe care le-au comercializat în timpul pandemiei de coronavirus. În 2021, pe numele lor a fost deschis un dosar penal, având ca obiect „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată” și au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au întocmit rechizitoriul, după încheierea unui acord de recunoaștere cu cei doi soți, și au trimis dosarul în instanță.

Recent, Brigitte și Florin Pastramă au fost condamnați la plata unor amenzi penale, în cuantum de 4.000 de lei fiecare. Mai exact, fiecare dintre ei a primit câte 100 de zile de amendă penală, care au fost înmulțite cu 40 de lei, suma corespunzătoare unei zile de amendă.

„Condamnare cu acord de recunoaștere. Instanța condamnă pe inculpata Pastramă Sanda – Brigitte, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4000 lei (ce a fost calculată prin înmulțirea unui număr de 100 de zile-amendă cu suma de 40 lei corespunzătoare unei zile-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Instanța condamnă pe inculpatul Pastramă Florin Adrian, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4000 lei (ce a fost calculată prin înmulțirea unui număr de 100 de zile-amendă cu suma de 40 lei corespunzătoare unei zile-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”.

În schimb, instanța a respins solicitările de daune venite din partea Louis Vuitton Malletier, Guccio Gucci și Fendi.

„Respinge ca neîntemeiate acțiunile civile exercitate de către pârțile civile LOUIS VUITTON MALLETIER, prin reprezentant legal S.C.A. Turcu&Turcu, GUCCIO GUCCI S.P.A, prin reprezentant legal C.A Frisch&Parteners și FENDI Romania, prin reprezentant legal S.C.A. Turcu&Turcu”, se mai menționează în sentință.

Comentarii

comentarii