Acasă Eveniment Băsescu – înjurat pe site-ul IŞJ Timiş?

Băsescu – înjurat pe site-ul IŞJ Timiş?

471
DISTRIBUIȚI

Elevi vânaţi cu mascaţii, după ce au spart site-ul Inspectoratului Şcolar Timiş
Marin Popescu: „Mesajele obscene nu aveau caracter politic”
Descinderi cu mascaţi, joi dimineaţa, la mai multe locuinţe din Timiş după ce site-ul de Internet al Inspectoratului Şcolar Timiş, a fost spart. Hackerii au postat mai multe mesaje obscene.Se pare că într-unul dintre ele era înjurat chiar preşedintele Băsescu. Conducerea IŞJ a anunţat poliţia şi a blocat accesul la site. Inspectoratul susţine că site-ul avea probleme de securitate, iar mesajele obscene nu vizau personalităţi politice. Poliţia se fereşte să dea amănunte despre descinderi
Poliţiştii de la Crimă Organizată, mascaţii şi procurorii DIICOT au descins la trei locuinţe, joi dimineaţa. Ei au acţionat pe baza IP-urilor de calculatoare de unde au fost trimise mesajele. Se pare că principalul vinovat de spargerea site-ului este un tânăr de 18 ani, din Gottlob. Conducerea IŞJ Timiş neagă că Băsescu ar fi fost înjurat pe siteul instituţiei. „Pe site-ul nostru au apărut mai multe mesaje obscene, care nu aveau caracter politic. Ne înjurau pe noi, dar suntem obişnuiţi cu înjurături. Am făcut o plângere la poliţie, am considerat că este vorba despre infracţiune. Comunicarea cu unităţile de învăţământ a fost blocată trei-patru zile şi nu am putut păstra legătura cu directorii. Problema a apărut săptămâna trecută”, ne-a declarat Marin Popescu, inspectorul şcolar general de Timiş. Poliţiştii fac pe misterioşii în acest caz. „Au fost câteva descinderi pe linia infracţionalităţii informatice, joi, în Timiş. Atât pot spune, la această oră”, susţine Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.
Site alb-violet
Inspectorul şcolar general de Timiş susţine că site-ul instituţiei avea probleme cu securitatea şi, în curând, instituţia va avea un nou site pe Internet. „Site-ul instituţiei este unul preluat de noi. Existau probleme de securitate a site-ului, nu şi a serverului. Din această săptămână a început construirea de la zero a unui nou site al inspectoratului”, ne-a mai spus Marin Popescu. Noul site va fi pe fond alb-violet. Este dorinţa expresă a inspectorului general, care, deşi oltean la origini, susţine că este polist până la moarte. Tânărul care a spart site-ul inspectoratului poate fi acuzat de infracţiuni informatice.

 

Comentarii

comentarii