Acasă Eveniment Bătaie între capii revoluţiei de la Timişoara

Bătaie între capii revoluţiei de la Timişoara

662
DISTRIBUIȚI

Fortuna îi cere lui Burlacu daune morale de 60.000 de lei
Doi capi ai revoluţiei de la Timişoara se vor judeca în instanţă după o bătaie în toată regula. Altercaţia a avut loc chiar la un simpozion dedicat Revoluţiei din 1989, desfăşurat la Consiliul Judeţean Timiş. Lorin Fortuna, preşedintele Asociaţiei de Revoluţionari „Victoria”, susţine că a fost agresat de o „gaşcă” de revoluţionari condusă de Tudorin Burlacu, preşedintele Asociaţiei „Frăţie, Egalitate, Colaborare şi Cooperare”. Lorin Fortuna cere acum daune morale de 60.000 de lei, după ce şi-a scos şi un certificat medico-legal.

„Burlacu a fost primul care m-a agresat”

„Burlacu a fost primul care m-a agresat. El a ridicat primul pumnul, când voiam să părăsesc sala şi voia să mă lovească în faţă. Am parat lovitura cu diplomatul, dar apoi gaşca lui, formată din vreo 10 bătăuşi, a năvălit pe mine. Ştiu că am primit un cap în frunte şi am căzut pe jos. Atunci, din toate direcţiile, am fost lovit cu picioarele”, sună şocanta declaraţie a lui Lorin Fortuna. Incidentul s-a petrecut pe 18 decembrie 2009, în Sala Mare de la CJT, în timp ce Fortuna vorbea la un simpozion dedicat aniversării a 20 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989. Primul om care a vorbit din balconul Operei, în zilele de incertitudine ale Revoluţiei de la Timişoara, Lorin Fortuna susţine că l-a dat în judecată pe Tudorin Burlacu şi pentru faptul că este recidivist. „Mereu vine cu o gaşcă de aşa-zişi revoluţionari, care seamănă mai bine cu bătăuşii de profesie şi conturbă orice manifestare dedicată revoluţiei. De această dată, a ajuns prea departe”. Fortuna va prezenta în instanţă un certificat medico-legal, în care medicul legist recomandă 2-3 zile de îngrijiri medicale. Şi un alt certificat medico-legal va ajunge în faţa magistraţilor. Valentin Marcu, omul care a sărit să-l apere pe Fortuna, a primit un certificat medico-legal în care se arată că necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.

„Dacă nu eram eu, Fortuna lua de cel puţin şapte ori bătaie”
Tudorin Burlacu, unul dintre capii revoluţionarilor de pe Calea Girocului, are o altă variantă despre incident, dar susţine că se bucură nespus că este dat în judecată de Fortuna. „Este o veste deosebită pentru mine. În sfârşit, voi cere instanţei interdicţia unor drepturi civile pentru Fortuna, pe bază medicală. Eu nu-i cer bani, pentru că pot spune că a fost unul dintre revoluţionari. Nimeni nu poate contesta acest lucru. Dar vă zic ceva, zeci de revoluţionari îl caută, de mulţi ani, pentru a-l bate. Am aplanat de multe ori conflictele cu Fortuna. Dacă nu eram, eu lua de cel puţin şapte ori bătaie până acum. Eu nu l-am bătut, dar dacă cineva l-a bătut, Fortuna o merita. Un astfel de om cu probleme nu poate avea unele drepturi civile”, spune Tudorin Burlacu, preşedintele Asociaţiei de Revoluţionari „Frăţie, Egalitate, Colaborare, Cooperare”.

Râcă mai veche…

Înainte de a ajunge în instanţă, scandalul Fortuna-Burlacu a trecut pe la Jandarmerie şi pe la Secţia 1 Poliţie. Fără niciun rezultat, până acum. Unul dintre oamenii prezenţi în sală la altercaţia din decembrie a făcut şi el o declaraţie la poliţie. Regizorul Ioan Ieremia, fostul director al Operei din Timişoara, pare să susţină varianta lui Fortuna. „Pentru că Tudorin Burlacu şi bărbaţii cu care au venit a ripostat vehement, invocând injurii, domnul Fortuna s-a ridicat şi a vrut să părăsească sala, dar toţi cei care au venit cu Burlacu nu l-au lăsat să iasă, l-au agresat şi l-au lovit cu violenţă, incitaţi de Tudorin Burlacu. Toţi cei care am încercat să oprim agresiunea am fost bruscaţi”, declară sub semnătură Ioan Ieremia. De-a lungul timpului, au mai existat neînţelegeri între cei doi preşedinţi de asociaţii ale revoluţionarilor. Fortuna şi-a exprimat deschis punctul de vedere şi a susţinut despre Burlacu că a fost informatorul lui Radu Tinu în timpul Revoluţiei şi că şi-a montat o plachetă ilegală pe propria casă, în care spune că revoluţia a început de acolo. În replică, Burlacu îl acuză pe Fortuna de lispă de discernământ.

Comentarii

comentarii