Acasă Actualitate Buciu și echipa sa, acuzați de comportament pueril de către noul primar,...

Buciu și echipa sa, acuzați de comportament pueril de către noul primar, Călin Dobra

DISTRIBUIȚI

Dau dovadă de un comportament pueril, de lipsă de maturitate și de fair-play, sunt acuzațiile aduse de viitorul primar al Lugojului, Călin Dobra, lui Claudiu Buciu și echipei sale, care și-a anunțat demisia din funcțiile de conducere ale municipiului de pe Timiș. Buciu era primarul ”din umbră”, cel care conducea, de fapt, orașul de pe funcția de consilier personal al primarului interimar, Bogdan Blidaru, aceasta după ce își pierduse efectiv postul în urma unei decizii a instanțelor de judecată.

După afișarea rezultatelor la alegerile de duminică, Buciu a anunțat demisia întregii sale echipe, inclusiv a primarului și viceprimarului interimari, pentru a permite venirea în fruntea primăriei a câștigătorului alegerilor. Dar, actualul mandat se încheie în octombrie, până atunci Dobra nu poate deveni efectiv primar. Așadat, de la 1 iulie, primăria ar rămâne fără conducere.

”Mă adresez echipei demisionare din Primăria Lugoj. Când ai în mână soarta unui oraș, și responsabilitatea a zeci de mii de oameni, nu merge să te superi, să-ți iei jucăriile și să pleci. Un astfel de comportament e total pueril! E lipsă de maturitate și fair play și dacă încerci să pui presiune și pe restul angajaților din administrația locală, ca să demisioneze din echipele de proiecte la care lucrau, de exemplu, într-o încercare de a bloca activitatea municipalității. Și totul doar, ca să arăți că ești supărat că ai pierdut!”, a transmis Călin Dobra, învinsului Buciu.

Având în vedere situația creată, Dobra anunță că echipa partidului său, prin reprezentanții din consiliul local, își va asuma preluarea conducerii primăriei.

”Sunt mișcări mișelești care se fac în această perioadă și la care nu am cum să asist nepăsător. Îi asigur pe lugojeni că organizația PSD Lugoj, prin consilierii locali, este pregătită să preia frâiele, bineînțeles, până în octombrie, când îmi încep oficial mandatul de primar, astfel încât să nu se ajungă la un blocaj administrativ, așa cum își doresc actualii care gestionează Primăria Lugoj!”

În teorie, Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului și viceprimarul interimar Adrian Serendan asigurau conducerea, după ce Buciu fusese deposedat de postul de primar. În fapt, el era angajat ca și consilier personal al primarului și asigura conducerea efectivă a primăriei.

Comentarii

comentarii