Acasă Actualitate Bucătării tradiţionale din patru ţări, reunite la Colegiul „Ion Mincu”

Bucătării tradiţionale din patru ţări, reunite la Colegiul „Ion Mincu”

DISTRIBUIȚI

Mereu grăbiţi cu probleme mult prea serioase şi urgente, începe să ni se pară tot mai firesc să mâncăm pe apucate. Mâncarea tradiţională este tot mai des înlocuită de produsele tip fast food. Acestea sunt aparent mai gustoase, au un miros mult mai intens şi sunt servite la foc automat. Uităm de obezitate şi de bolile generate de alimentaţia nesănătoasă şi mergem doar înainte. Un grup de dascăli de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Timişoara a decis, în urmă cu doi ani, să dea o palmă alimentaţiei fast food. Colegiul din Timişoara s-a implicat într-un parteneriat internaţional, alături de şcoli din Spania, Italia şi Turcia. „Food as Cultural Heritage (and not only)” este un multiparteneriat internaţional, finanţat din fonduri europene. Obiectivul major este conştientizarea elevilor în ceea ce priveşte alimentaţia corectă, echilibrată şi sănătoasă. Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Timişoara va fi gazda partenerilor  Comenius, în perioada 26-30 aprilie. Profesorii din Tarrega (Spania), Bra (Italia) şi  Kirikkale (Turcia) vor degusta produse tradiţionale gătite de elevi şi se vor familiariza cu bucătăria românească.
 

Comentarii

comentarii