Acasă Actualitate Bugetul Aradului, lipsit de transparenţă

Bugetul Aradului, lipsit de transparenţă

329
DISTRIBUIȚI
Liderul Mişcării Arădene, Claudiu Cristea, a acuzat Primăria municipiului Arad că nu are un buget transparent. „Acesta nu este doar o listă a veniturilor şi cheltuielilor, ci o garanţie a direcţiei care afectează municipiul nostru în prezent dar şi pe viitor.

 Iar direcţia unui oraş trebuie hotărâtă de către arădeni, în principal prin mecanismul democraţiei reprezentative, adică prin reprezentanţii aleşi, dar şi prin implicare şi participare activă a cetăţenilor”, a declarat Claudiu Cristea. Bugetul Aradului este complet netransparent şi pentru că lipsesc referate de specialitate care justifică pe ce vor fi cheltuiţi banii prevăzuţi la anumite capitole. „Analizând împreună cu cetăţeni de toate vârstele şi din toate domeniile (nu numai cel financiar), am găsit o serie de nereguli în direcţia pe care o văd cei care administrează Aradul. Lipsesc cu desăvârşire referatele de fundamentare a cheltuielilor. Se observă o diminuare a veniturilor proprii faţă de 2010, fapt datorat politicii greşite a municipalităţii, care a dus la închiderea a mii de companii mici şi la contracţia consumului”, a declarat Claudiu Cristea. În proiectul de buget, aflat la transparenţă la Primăria municipiului Arad, la capitolul Cheltuieli de personal şi la cel cu Cheltuieli de întreţinere nu sunt prevăzute sumele care vor fi alocate. 
Bugetul municipiului Arad va fi supus votului în şedinţa Consiliului local municipal care va avea loc în această săptămână.
 

Comentarii

comentarii