Acasă Administraţie Bugetul Timişoarei a fost votat de consilierii PNL într-o şedinţă cu acuze...

Bugetul Timişoarei a fost votat de consilierii PNL într-o şedinţă cu acuze de “ţaţisme” venite de la primarul Nicolae Robu

1028
DISTRIBUIȚI

Bugetul de aproape 1 miliard de lei al Timişoarei a fost votat de consilierii locali, cu 17 voturi pentru şi 9 abţineri, într-o şedinţă care s-a înscris în cadrul obişnuit: circ, acuze de “ţaţisme” adresate de primarul Nicolae Robu unei consiliere din opoziţie şi cu amendamente ale ALDE care nu au trecut.

Consiliera ALDE, Laura Chindriş a afirmat de la început că nu are de gând să semneze “aşa ceva” şi a propus amendamente care vizau SF-uri pentru proiecte promise ale primarului din campania 2012, indicând ca sursă de finanţare alte SF-uri (metrou şi fântâni ornamentale şi cea muzicală) pe care le-a considerat neoportune.

PSD a anunţat de dinaintea şedinţei că se va abţine de la votarea bugetului, care oricum se ştia că va trece prin votul liberalilor.

“Ştiu că v-aţi consolidat grupul împotriva Timişoarei (PSD-ALDE, n.r.) şi evident că faceţi tot ce stă în putinţă să blocaţi bugetul. Asta aţi mai făcut şi în urmă cu 4 ani şi l-aţi dat afară pe domnul Traian Stoia (viceprimar PSD, atunci, n.r.) pentru că a votat bugetul atunci, ajutând municipiul să ducă la bun sfârşit toate proiectele pe fonduri europene. (…). Comportaţi-vă ca o domnişoară, nu ca o ţaţă, vă rog. Nu mă întrerupeţi. Păcat că nu avem o cameră să o punem pe dv să vadă oraşul toată splendoarea! Puteţi să nu mă întrerupeţi? Vorbiţi ce vreţi după aceea, bateţi câmpii cât vreţi, că aţi mai făcut-o. Puteţi interveni din nou. Evident, asta vreţi să faceţi, stârnind oprobiul public al timişorenilor pentru această conduită împotriva Timişoarei. Oameni buni, asta fac aceste partide, PSD şi ALDE: rău României şi Timişoarei. E simplu să nu mergi la comisie sau să nu semnezi tocmai ca să poţi invoca în şedinţa de plen că nu ai semnat”, a deschis pledoaria primarul Nicolae Robu.

Consiliera ALDE a intervenit: “Să înţeleg că vom vota bugetul Timişoarei fără ca acesta să fi fost trecut prin comisia economică?”, iar liderul grupului PSD din CLT, Daniel Idolu, a completat “Să semneze cine vrea. Mesajul este clar: nu e nimeni împotriva bugetului, sunt multe lucruri importante acolo, dar se votează în batjocură, în neştiinţă de cauză. Am votat de 7 ani bugetul, dar trebuie măcar în comisii să fie. Dacă nici bugetul nu-l avem în comisii, ce să mai vorbesc de alte subiecte! … Doar luni am aflat”.

Nicolae Robu a ridicat câteva documente şi a argumentat că “noi nu lucrăm aici după părerea cuiva, ci după reguli. Regula este că trebuie să existe avize de la cel puţin trei comisii. Le avem. Nu merge aşa, că boicotăm lucrările unei comisii ca apoi să invocăm faptul că de la acea comisie nu există aviz. Am cerut să mi se prezinte ce stă la baza introducerii pe ordinea de zi. Este aviz de la comisia 2, 3 şi 5. Sunt trei comisii, nu scrie niciunde care să fie aceste comisii. Supuneţi la vot, pentru că nu avem timp de pierdut pentru tot felul de ţaţisme”.

Consiliera PSD, Luminiţa Ţundrea, a intervenit, cerând respect faţă de consilieri: “În calitate de consilier local şi femeie, mă simt profund jignită de modul în care trataţi propunerile colegei mele. A fost aleasă în acest consiliu local şi vine cu propuneri care eu zic că sunt pertinente. (…). Nu suntem la circ. Vi se pare normal să o faceţi ţaţă (pe Laura Chindriş, n.r.)? Este nevoie de respect reciproc”, a spus Luminiţa Ţundrea.

Nicolae Robu a ripostat, spunând că nu a făcut-o ţaţă, ci a vorbit despre ţaţisme. “Nu denaturaţi ce am spus eu”, a răspuns Nicolae Robu.

În final, atât SF-ul pentru metrou, cât şi cele pentru fântâni au primit undă verde pentru finanţare.

Comentarii

comentarii