Acasă Actualitate Bullying-ul face ravagii, în școlile din Timiș: “26 de insulte grave, repetate,...

Bullying-ul face ravagii, în școlile din Timiș: “26 de insulte grave, repetate, și 22 de amenințări repetate, în semestrul I”

DISTRIBUIȚI

Bullying-ul continuă să facă ravagii, în școlile din Timiș. Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean, prezentate, miercuri 16 februarie, în semestrul I, au fost înregistrate 26 de insulte grave, repetate, și 22 de amenințări repetate.

Salvați Copiii atenționează că  în cele 10 minute cât durează o pauză, 1 din 4 copii din școlile românești este victimă a bullying-ului, în mod repetat.

La nivel european, România se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul.

Potrivit unul raport  al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 17% dintre copiii de 11 ani care au recunoscut că au agresat alți elevi cel puțin de trei ori în luna anterioară, procentajul celor de 13, respectiv 15 ani, fiind de 23%.

Cele mai noi date procesate la nivelul Ministerului Educației Naționale (MEN) pentru anul școlar 2014-2015 vorbesc despre 18.783 de cazuri de violență la nivel național.

3 din 10 copii sunt excluși din grupul de colegi. 3 din 10 elevi sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi. 1 din 4 elevi a fost umilit în fața colegilor – arată studiul prezentat de Salvați Copiii România.

Bullying-ul are fețe ascunse și se manifestă sub forma a numeroase comportamente, a căror intenție este să provoace suferință. Există lovituri care se văd, răni care pot fi pansate, dar există și lovituri insinuante, răni care nu știu să strige după ajutor.

Salvați Copiii România a lansat campania Alege să te opui bullying-ului, încă din 2019. Aceasta este o campanie națională ce urmărește să conștientizeze, să genereze o schimbare de atitudine și astfel să prevină și să combată comportamentele de bullying între copii.

 

Comentarii

comentarii