Acasă Actualitate Bun venit la şcoală – 30 de copii de la o şcoală...

Bun venit la şcoală – 30 de copii de la o şcoală din Timişoara au primit ghiozdane şi rechizite din donaţiile oamenilor cu suflet mare

DISTRIBUIȚI

vreau la scoala 3

Printr-un parteneriat al Asociației WorldTeach România cu reprezentanții Organizaţiei Salvați Copiii Filiala Timișoara, 30 de copii, elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1, au primit ghiozdane noi echipate cu rechizite și dulciuri. Campania “Vreau şi eu la şcoală” continuă! “Prin parteneriatul cu cei de la Salvați Copiii ne-am dorit să demonstrăm că atunci când există o cauză nobilă, cum e aceea de a ajuta persoane cu nevoi deosebite, o colaborare între persoane, ONG-uri și instituții poate depăși orice barieră și poate aduce zâmbete acolo unde este nevoie. Am dorit să oferim un exemplu de bune practici în ceea ce privește colaborarea între WorldTeach și Salvați Copiii, împlinind o nevoie reală și atingând rezultate concrete. Acest prim pas este doar începutul unei claborări frumoase în folosul părinților, al copiilor și al societății.”, spune președintele WorldTeach Romania, Beniamin Lup.

Conform Eurostat, 17.3% dintre copiii școlarizați renunță la școală anual, ceea ce face ca România să se numere printre primele patru țări din Europa cu cele mai mari rate ale abandonului școlar). Conform datelor Institutului Național de Statistică, mai mult de 1 din 10 copii, care ar trebui să participe la învățământul primar, nu merge la școală. Problematica părăsirii timpurii a școlii este considerată la nivel european drept „urgentă și serioasă, atât pentru individ, cât și pentru societate” (ec.europa.eu), reducerea ratei abandonului școlar înainte de absolvirea învățământului secundar reprezentând un obiectiv major al tuturor statelor membre.
Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Timișoara este una din filialele Organizaţiei Salvaţi Copiii România, organizaţie nonguvernamentală care se ocupă de promovarea drepturilor copilului. Una dintre cele mai concrete metode prin care ne atingem obiectivul amintit mai sus sunt programele şcoală după şcoală care reuşesc să incumbe şi să satisfacă în mare parte toate drepturile copiilor care provin din grupuri sociale vulnerabile, cu un risc de abandon şcolar crescut. Astfel cele 5 centre deschise în Timişoara, împreună cu şcolile partenere, Şcolile Gimnaziale nr. 1, nr. 25 şi Colegiul Tehnic D. Leonida, reuşesc zilnic să ofere suport educativ, nutriţional, psihologic şi social unui număr de aproximativ 125 de copii.
Cele două ONG-uri au reuşit în data de 15.09.2015 să le spună un călduros „Bun venit la şcoală!”, unui număr de 30 de copii, beneficiari ai Centrului de educație incluzivă, ce îşi derulează activitatea în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Timişoara. Ghiozdanele şi rechizitele obţinute au adus un mare zambet pe chipul fiecărui copil, care de astăzi poate să simtă cu adevărat că a început şcoala.
„Suntem foarte bucuroşi că există oameni minunaţi ca cei de la WorldTeach care se gândesc la copiii ce nu pot merge la şocoală, ajutându-i să nu o abandoneze” – Delia Horcea , coordonator local al proiectului „Centre de educaţie incluzivă”
„Gestul celor de la WorldTeach este de apreciat venind foarte tare în sprijinul copiilor dar şi al meu ca dascăl, ajutând astfel ca procesul instructiv-educativ să nu fie afectat de lipsurile materiale ale familiilor celor mici.” – Diana Urzica, cadru didactic „Centre de educaţie incluzivă”
Echipa WorldTeach Romania a demarat campania „Vreau și eu la școală!” la jumătatea lunii august. De-a lungul desfășurării campaniei un număr de aproximativ 80 de copii au primit ghiozdane noi echipate cu rechizitele necesare începerii anului școlar și dulciuri. Copii provin din familii cu posibilități materiale reduse, unii din Șipet, jud. Timiș, o altă parte sunt copii ai unor victime ale abuzului şi exploatării care au fost reabilitate cu ajutorul WorldTeach, iar o altă parte sunt elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 Timişoara
“Prin campania „Vreau și eu la școală!” ne-am propus să ajutăm un număr cât mai mare de copii să aibă la începutul anului școlar un ghiozdan nou cu toate rechizitele necesare. Din păcate sunt tot mai mulți elevi care abandonează sistemul de învățământ la vârste foarte mici din cauză că părinții lor nu își permit să le cumpere ghiozdane, caiete și celelalte rechizite de care au nevoie. Este realitatea tristă în care trăim. Din fericire am reușit să ajutăm un număr semnifictiv de copii. Emoțiile trăite în momentul în care le-am dus ghiozdanele sunt de nedescris. Bucuria, lacrimile din ochii lor, zâmbetele sincere, recunoștința, căldura cu care am fost întâmpinați au făcut ca toate eforturile noastre să merite.” președinte WorldTeach Romania, Beniamin Lup.
“Campania „Vreau și eu la școală!” mi-a reamintit că oamenii pot să se implice cu generozitate, cu bunătate și altruism atunci când este nevoie. Absolut toți oamenii cu care am intrat în contact în această campanie m-au impresionat. Am zâmbit și am fost recunoscătoare pentru fiecare telefon, mail sau mesaj prin care oameni simpli, care nu ne cunoșteau întrebau cum pot să ajute, de ce mai este nevoie, întrebau detalii despre copii, le scriau sau mă rugau să le transmit cuvinte de încurajare. Toți merită cu prisosință titlul onorific de OM BUN și diploma simbolică pe care le-am acordat-o din partea Asociației WorldTeach”, Alexandra Molodoi, coordonator media și marketing al Asociației WorldTeach.

Comentarii

comentarii