Acasă Eveniment Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

288
DISTRIBUIȚI

Pentru absolvenţii din Timiş care au luat din prima sesiune sau vor lua bacalaureatul în a doua sesiune şi pentru absolvenţii de facultăţi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă  (AJOFM) Timiş va organiza, în data de 23 septembrie, “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, la Casa Tineretului, str. Arieş, nr. 19, Timişoara, între orele 8.00-16.00.
Facilităţi pentru angajatori

Liviu Neguţ, directorul AJOFM Timiş, a precizat că la bursă sunt aşteptaţi atât absolvenţi, cât şi orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă.
Conform art. nr. 80 din Legea 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni de la data încheierii convenţiei (18 luni pentru absolvenţii cu handicap), pentru fiecare absolvent: contravaloarea unui indice social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii; 1,2 din valoarea unui indice social de referinţă (500 lei), în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;1,5 din valoarea unui indice social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Patronii nu vor plăti dacă participă la bursă

De asemenea, AJOFM Timiş face cunoscute prevederile Legii nr.116/2002, privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale.
De această lege beneficiază agenţii economici avizaţi de agenţie care vor încadra tineri ce au încheiat contracte de solidaritate cu AJOFM Timiş. Priorităţile sunt: tineri proveniţi din centrele de plasament şi centrele de primire a copilului din cadrul serviciilor publice specializate şi al organismelor private autorizate în domeniul protecţiei copilului; tineri singuri cu copii în întreţinere; tineri familişti cu copii în întreţinere; tineri familişti fără copii în întreţinere; tineri familişti care au executat pedepse private de libertate; alte categorii de tineri aflaţi în dificultate. “Angajatorii care încadrează tineri în condiţiile unui contract de solidaritate, denumiţi în continuare angajatori de inserţie, vor încheia cu AJOFM Timiş o convenţie prin care aceasta se angajează să ramburseze lunar angajatorului salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică”, a precizat Neguţ. Agenţii economici, care doresc să participe la bursă, sunt rugaţi să contacteze AJOFM Timiş la telefon: 0256-294231, 0256-294627, interior 112 sau la adresa de email tm_mpm@ajofm.anofm.ro sau tm_calitate@ajofm.anofm.ro
“Precizăm că participarea la această acţiune nu presupune niciun fel de cheltuieli din partea agentului economic”, a spus Neţuţ.

 

Comentarii

comentarii