Acasă Actualitate C.N.S.C. a constatat că Muzeul Național al Banatului a încălcat legea în...

C.N.S.C. a constatat că Muzeul Național al Banatului a încălcat legea în organizarea licitației pentru ”Festivalul Luminilor”

DISTRIBUIȚI

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a clarificat controversa legată de procedura de atribuire a Festivalului Luminilor. În urma contestației depuse de către Balvia Development SRL, reiese că Muzeul Național al Banatului a încălcat Legea nr. 98/2016, iar raportul de atribuire inițial va fi anulat.

Potrivit deciziei C.N.S.C., se constată „încălcarea flagrantă de către autoritatea contractantă a principiilor achiziţiilor publice şi în special a principiilor tratamentului egal şi transparenţei, prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. b) şi d) din Legea nr. 98/2016.”. În același document, Muzeul Național al Banatului este obligat la continuarea procedurii de atribuire și emiterea unui nou raport al procedurii, în conformitate cu prevederile legale, astfel urmând a declara Balvia Development SRL ca fiind câștigătoare. Muzeul este obligat să plătească și cheltuieli de judecată societății Balvia Development SRL, care a fost reprezentată prin Avocat Ioan-Flavius Stanca.

”Am reușit să ne mobilizăm ca să depășim timpul foarte scurt de derulare a procedurii de către Muzeul Național al Banatului pentru organizarea ediției 2023, dar ne-am blocat în problemele generate de comisia de evaluare formată din angajați ai muzeului.

Anterior depunerii contestației, societatea Balvia Development SRL a formulat o solicitare privind remedierea amiabilă a aspectelor nelegale, însă în urma cererii, Muzeului Național al Banatului, în loc să remedieze procedura a anulat raportul inițial și a solicitat documente suplimentare celuilalt ofertant cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, un fapt transmis inclusiv în decizia C.N.S.C.

C.N.S.C. a dat câștig de cauză societății Balvia Development SRL. Condamnăm ferm abaterile flagrante ale comisiei de evaluare și atitudinea managerului și solicităm, din nou, remedierea neregulilor!

Dincolo de toate piedicile și nedreptățile, suntem dispuși și pregătiți să începem organizarea celei de-a doua ediții a Festivalului Luminilor, parte a moștenirii Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, care are toate ingredientele pentru a deveni un brand cultural național, un motiv de bucurie pentru timișoreni și un magnet pentru turiști. Mergem mai departe, și noi, și festivalul!”, a spus Victor Balaniuc, Balvia Development SRL.

Comentarii

comentarii