Acasă Actualitate Cablurile ce împânzesc Timişoara vor fi îngropate

Cablurile ce împânzesc Timişoara vor fi îngropate

DISTRIBUIȚI

Executivul Primăriei Timişoara a avut, ieri, la sediul instituţiei, o nouă întâlnire cu reprezentanţii firmelor de telefonie, televiziune prin cablu şi internet, pentru a rediscuta situaţia cablurilor care împânzesc oraşul. Săptămâna trecută, un stâlp pe care muncitorii unei astfel de firme încercau să monteze nişte cabluri, a căzut, ziua în amiaza mare, peste o maşină aflată în trafic, şoferul scăpând totuşi nevătămat.
În urmă cu mai multe zile, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a mai avut o întâlnire cu reprezentanţii firmelor ce deţin cabluri aeriene, iar ieri, aceştia au revenit cu propuneri care conţin mai multe planuri şi proiecte de amplasare în subteran a reţelelor de transmisii de date şi voce. La întrunirea de ieri, la care au participat şi cei doi viceprimari, Adrian Orza şi Sorin Grindeanu, s-a stabilit formarea unui grup de lucru alcătuit din reprezentanţii firmelor şi reprezentanţi ai Direcţiei Edilitare, de Urbanism, Patrimoniu, Serviciu Juridic, Direcţia Fiscală şi Poliţia Comunitară, care vor colabora la realizarea unui proiect de îngropare a cablurilor.
Echipa de specialişti va lucra la elaborarea unui studiu de fezabilitate şi a unui proiect tehnic până la sfârşitul lunii mai, în vederea realizării unei reţele subterane.
Acest studiu va sta la baza unei cereri de finanţare din fonduri structurale, care va fi depusă prin Direcţia de Dezvoltare a Primăriei Municipiului Timişoara pe axa prioritară 3, privind îmbunătăţirea infrastructurii sociale, în cadrul POR 2007-2013.
Până atunci, firmelor din domeniu le este interzis să mai instaleze cabluri supraterane. În plus, se va desfăşura şi o acţiune de inventariere şi marcare, de către proprietari, a tuturor stălpilor din Timişoara aflaţi pe domeniul public, demers ce trebuie finalizat până cel târziu în 1 aprilie 2010.  S-a convenit ca următoarea întâlnire între reprezentanţii municipalităţii şi cei ai firmelor de cablu să aibă loc la sediul primăriei, în data de 10 aprilie 2009. (A.BOGDAN)

Comentarii

comentarii