Acasă Actualitate Cadă baie sau duș? Care sunt avantajele și dezavantajele?

Cadă baie sau duș? Care sunt avantajele și dezavantajele?

DISTRIBUIȚI

Fiecare proprietar trebuie să se confrunte cu această întrebare la un moment dat în viața sa: este mai bună o cadă de baie sau o tavă de duș? Realitatea este că atât sistemele de duș, cât și cele de cadă au avantaje și dezavantaje, dar există o alegere mai bună pentru dumneavoastră, în funcție de casă, familie și stil de viață. Așadar, dacă vă întrebați care este mai ieftin, cât de multă apă economisește un duș sau cât de mare trebuie să fie baia dvs. pentru a instala o cadă, acest articol vă va ajuta enorm.

AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE: CADĂ DE BAIE VS. TAVĂ DE DUȘ

Aveți prea mult sau prea puțin timp?

Dacă există un lucru care lipsește în viața unui lucrător obișnuit, acesta este timpul. “Timpul înseamnă bani”, ceea ce înseamnă că, în cele mai multe cazuri, se elimină minutele petrecute pentru toaleta zilnică. Agitația vieții de zi cu zi și traiul contra cronometru este o caracteristică a majorității lucrătorilor, ceea ce înseamnă că aceștia au din ce în ce mai puțin timp pentru alte treburi zilnice. Dacă acesta este cazul tău, un duș este cea mai bună opțiune pentru tine. O cadita dus în baie vă va economisi acel timp prețios de care aveți nevoie. Dacă, pe de altă parte, ceea ce preferați este să vă bucurați de momente de relaxare într-o cadă baie după o zi de muncă, uitați să o înlocuiți cu o cădiță duș. Cada de baie a devenit astfel nu doar un moment de igienă, ci și un moment de petrecere a timpului liber.

Economisim spațiu: cădiță duș

Un alt postulat este că locuințele noastre devin din ce în ce mai mici. Cea mai mare parte a populației locuiește în apartamente, iar spațiul dedicat băii este considerabil redus. Dacă acesta este cazul tău, renovarea băii și instalarea unui duș îți va economisi mult spațiu și va adăuga funcționalitate camerei tale. Pe lângă marea adaptabilitate a modelelor de baie, în special în ceea ce privește designul dușurilor, marea diversitate de modele, dimensiuni, culori, desene și forme vă va permite să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor și gusturilor dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă aveți suficient spațiu, de ce să nu optați pentru o cada baie?

Doriți confort sau estetică?

Toaleta zilnică este unul dintre cele mai importante momente ale zilei și, din acest motiv, este esențial să o faci cât mai confortabil posibil. O cădiță duș mare poate fi atât utilă, cât și confortabilă, în timp ce o cadă baie vă oferă acele momente de relaxare atât de necesare după o zi de muncă. Varietatea mare de mobilier de baie disponibil pe piață, cum ar fi cădițe de duș și căzi de baie, vă permite să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine esteticii și amenajării băii dumneavoastră, așa că gândiți-vă bine și veți fi sigur că veți nimeri.

Care sunt obiceiurile tale de viață?

Unul dintre primele lucruri care trebuie luate în considerare sunt nevoile pe care le pot avea locuitorii casei. Este foarte important pentru ce va fi folosită baia noastră. Dacă va fi folosită în general de persoanele în vârstă sau de persoanele cu mobilitate redusă, cea mai bună opțiune este să optați pentru o cădiță duș, dar dacă, pe de altă parte, este folosită cel mai des de copii, cea mai bună propunere este să instalați o cadă baie.

Cădiță duș: economisiți bani

Bugetul este fundamental atunci când se planifică orice reformă a băii. Instalarea căzilor de baie este mai costisitoare decât cea a unei cădițe de duș și, din acest motiv, este recomandabil să se analizeze în ce măsură este convenabil să se sacrifice estetica pentru confort sau economie de timp. Chiar și așa, este necesar să se evalueze bugetul reformei complete și calitatea și funcționalitatea mobilierului ales.

Comentarii

comentarii