Acasă Actualitate CAFA 2024 Timișoara. Eurodeputata Maria Grapini, premiată cu trofeul Inima de Aur

CAFA 2024 Timișoara. Eurodeputata Maria Grapini, premiată cu trofeul Inima de Aur

DISTRIBUIȚI

Cu invitate speciale din țară și din străinătate, Asociația Femeilor Antreprenor din România, cu sediul în Timișoara, a  celebrat 20 de ani de la înființarea Coaliției Asociațiilor Femeilor Antreprenor (CAFA), vineri, 14 iunie, la Centrul Regional de afaceri Timișoara.

Cu acest prilej, a fost organizată conferința anuală CAFA 2024 și s-au prezentat realizările și progresul obținut de-a lungul acestor două decenii subliniind impactul semnificativ al femeilor antreprenor în economia și societatea românească.

Europarlamentara Maria Grapini, președintă fondatoare, a explicat: “Acum 20 de ani, AFAR, împreună cu alte patru asociații, a pus bazele CAFA cu scopul de a dezvolta antreprenoriatul feminin în România și de a reprezenta mediul de afaceri condus de femeii, în relația cu instituțiile statului. Sărbătorim astăzi 20 de ani de la înființarea. Dacă ne întrebăm cum au trecut acești 20 de ani, răspunsul vine prompt: repede! Toate membrele facem voluntariat. Nimeni nu este plătit”.

Invitate au fost reprezentante ale asociațiilor femeilor antreprenor din mai multe județe din țară precum și invitate din Italia și din alte țări.

O invitată special a fost Martha Mocanu manager BES România, singura femeie care a deţinut funcţia de Guvernator (2008-2009) al Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova (cea mai mare organizație non guvernamentală afiliată la ONU), care a felicitat-o pe Maria Grapini pentru noul mandat de europarlamentar de cinci ani.

Simona Boancă, președinta Asociației Femeilor Antreprenori din România, a spus că două cuvinte caracterizează Coaliția  Asociațiilor Femeilor Antreprenori: unitatea și longevitate. Femeile unite pot face lucruri mari pentru comunitate și pentru ele. Este foarte important să fim împreună și să fim unite la bine și la rău”, a fost mesajul Simonei Boancă , președinta AFAR.

Coaliția Asociațiilor Femeilor Antreprenori din România este o coaliție de asociații românești dedicate antreprenoriatului feminin și sprijinirii femeilor în general care includ componente de afaceri în cadrul organizațiilor lor.

“Coaliția urmărește să influențeze politicile naționale și să promoveze implicarea femeilor în dezvoltarea economiei României”, a spus Maria Grapini.

De asemenea cu acest prilej, au fost înmânate trofee speciale celor cinci doamne care au fost președinte ale Asociației Femeilor de Afaceri România: Rodica Șuba, Pușa Podaru, Mihaela Galanton, Mery Ianculescu și Simona Boancă.

Femeile din coaliție i-au oferit Mariei Grapini un premiu special intitulat Trofeul Inimii de aur, pentru că Maria Grapini a avut întotdeauna un cuvânt bun de sprijin pentru toți, iar ca să reușești să realizezi tot ceea ce a făcut Maria Grapini trebuie să ai o inimă imensă  o inimă bună, pe scurt o inimă de aur, “de aceea noi consideram că Maria Grapini merită din plin acest trofeu special”, este motivația femeilor de afaceri.

Cele mai relevante proiecte ale AFAR, au fost:

Finanţarea primului Centru privat de tratament oncologic împotriva. cancerului la sân, din Timişoara;

Renovarea secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Renovarea sălii de aşteptare a Policlinicii de copii.

Acordarea de burse de excelenţă studenţilor şi elevilor.

Susţinerea concursurilor internaţionale a studenţilor de la Facultatea de Muzică.

În anul 2011, a finanţat participarea finalistului de la concursul „Românii au talent” la un concurs din New York la Opera Metropolitană.

AFAR, prin membrele ei, ţine cursuri de antreprenoriat şi mentorat pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin.

Comentarii

comentarii