Acasă Sport Câini puşi cu botul pe labe

Câini puşi cu botul pe labe

335
DISTRIBUIȚI

12 ani au îndurat timişorenii pentru a se bucura pentru o nouă victorie în faţa celor de la Dinamo Bucureşti. De la revenirea în Liga I, acum şapte ani, Poli Timişoara nu s-a putut impune într-un joc din Liga I în faţa „câinilor”, indiferent de forma celor de la Dinamo Bucureşti.
Luni seară, jucătorii lui Ioan Ovidiu Sabău au oprit dominaţia bucureştenilor de la Dinamo, învingând cu 2-0, ambele goluri fiind marcate în repriza secundă. Gigel Bucur a demonstrat din nou de ce este selecţionat constat în prima reprezentativă, indiferent de cine a fost sau este selecţioner. Atacantul de buzunar a reuşit două goluri, tot atâtea câte a reuşit în cele 13 jocuri până de până la ora duelului cu Dinamo Bucureşti. Cu siguranţă, meritul îi aparţine şi lui Neluţu Sabău, antrenorul timişorenilor schimbând tactica pentru jocul cu Dinamo, trimiţând în primul „11” mai mulţi jucători de profil ofensiv: Magera, Goga, Bucur, Chiacu. Jocul nu s-a ridicat la nivelul aşteptat, jucătorii celor două formaţii evoluând crispaţi şi marcaţi de importanţa unui joc în care cele trei puncte au contat foarte mult. În cazul unui insucces sau chiar a unui rezultat de egalitate, timişorenii s-ar fi distanţat la cel puţin 5 puncte de plutonul din fruntea clasamentului. Unul dintre cei mai bucuroşi pentru succesul timişorenilor a fost Marian Iancu, chiar dacă nu a fost prezent la joc. Acestuia i-a mai fost luată o piatră de pe inimă, victoria dovedind faptul că finanţatorul alb-violeţilor nu are niciun fel de apropiere faţă de clubul bucureştean atât de hulit de timişoreni.
Faţă de alţi ani, numărul suporterilor dinamovişti pe arena Dan Păltinişanu a fost extrem de scăzut, ridicându-se la cel mult 250 de persoane. În urmă cu mai mulţi ani, fanii bucureşteni ajungeau şi la peste 500 de persoane. În aceste condiţii, galeria celor de la Poli Timişoara a fost singura responsabilă cu spectacolul din tribunele arenei Dan Păltinişanu.
   
Gigel Bucur, providenţial

Gigel Bucur este un fotbalist decisiv pentru Poli Timişoara chiar şi atunci când nu este în cea mai bună formă. A arătat-o în partida de pe teren propriu cu Dinamo Bucureşti. Chiar dacă în tot campionatul actual nu a înscris doar de două ori, Gigel Bucur a mai marcat tot de două ori în poarta celor de la Dinamo. Două goluri extrem de importante, cel puţin la fel de importante ca cele înscrise în poarta celor de la Şahtior Doneţk. Pe lângă cele patru goluri înscrise de Bucur pentru Poli în poarta celor de la Şahtior şi Dinamo, atacantul timişorenilor a mai înscris un gol important şi în poarta primei reprezentative a Austriei, în jocul susţinut de România în cadrul preliminarilor pentru calificarea la CM de anul viitor.

Comentarii

comentarii