Acasă Actualitate Călin Dobra anunţă: două firme au depus oferte pentru realizarea autostrăzii Timişoara...

Călin Dobra anunţă: două firme au depus oferte pentru realizarea autostrăzii Timişoara – Moraviţa

1157
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş vine cu vestea mare legată de viitoarea autostradă care va lega Timişoara de Moraviţa şi de acolo, mai departe, spre Belgrad. Sunt două firme care au depus oferte pentru studiul de fezabilitate în vederea autostrăzii amintite, denumite A9, a anunţat Călin Dobra.

„Demersurile oficiale pe care le-am întreprins pentru dezvoltarea infrastructurii județului Timiș au rezultate tot mai vizibile! Două firme s-au arătat interesate de realizarea studiului de fezabilitate a autostrăzii Timișoara-Moravița, care va lega România de Serbia. Aceste 2 firme au depus deja ofertele la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fiind în prezent în evaluare. Costul studiului de fezabilitate este de aproximativ 13 milioane de lei, fără TVA. Autostrada România-Serbia este un obiectiv esențial pentru cele două țări vecine, care depun toate eforturile pentru materializarea lui”, a anunţat Călin Dobra.

CNAIR a lansat pe 14 martie 2019 licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Timişoara – Moraviţa. Cele două oferte provin de la: Asocierea SC Search Corporation SRL – SC Egis Romania SA, respectiv Asocierea SC Procad SRL-SC Bauplaning SRL- SC Cubit Proiectare SRL-Roden KFT

Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate va fi de 24 de luni, se spune în anunţul lansat pe Sistemul de Achiziţii Publice Electornice: SICAP.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 11,38 milioane de lei – 13,45 milioane de lei, fără TVA.

Câştigătorul se va ocupa de: Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare; Întocmirea documentaţiei suport şi asistenţă acordată Beneficiarului pentru depunerea şi susţinerea aplicaţiei de finanţare; Pregătirea documentaţiei de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie lucrări şi acordarea asistenţei tehnice necesare Beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Criteriul de atribuire a licitaţiei va fi cel mai bun raport calitate – preţ, iar componenta financiară va avea o pondere de 40% în punctajul final.

Noua autostradă ar urma să lege Timişoara de Pancevo, pe o lungime de 140 de kilometri, iar de aici mai departe, de Belgrad, pe un drum deja existent.

Comentarii

comentarii