Acasă Politica Călin Dobra atacă dur schimbările politice practicate de PNL. Directorul de la...

Călin Dobra atacă dur schimbările politice practicate de PNL. Directorul de la Spitalul Victor Babeş e cel mai bun exemplu

2263
DISTRIBUIȚI

Jocul murdar al schimbărilor cu substrat politic, inclusiv a profesioniştilor, practicat de cei de la PNL este aspru condamnat de Călin Dobra, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al administraţiei judeţene. El se referă, concret, la cazul Voichiţei Lăzureanu, medicul care a condus spitalul Victor Babeş din Timişoara în cea mai dificilă perioadă a pandemiei de coronavirus. În ciuda rezultatelor excelente realizate de unitatea medicală, nici ea nu a scăpat „epurării” politice, aceasta chiar la un nivel maxim. După ce a fost schimbată pe funcţia de manageri de un favorit PNL, fiind trecută pe post de director medical, la dorinţa „favoritului”, ea a rămas la câteva zile de la schimbare şi fără acest post.

„Voichița Lăzureanu a fost și rămâne un medic de excepție. Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara este dovada. Mă bucur că am avut ocazia astăzi să stau de vorbă cu dr. Voichița Lăzureanu, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, care recent a devenit și… fost director medical. Meritele și eforturile sale din ultima perioadă, când a gestionat exemplar criza generată de Covid-19, i-au fost “recunoscute din plin” de liberali, fiind “recompensată” cu o dublă schimbare din funcție.”, spune Dobra.

El atacă dur modul în care PNL vede numirea de şefi la toate nivelurile.

PNL taie și spânzură fără cel mai mic discernământ, în numele prea iubitului partid. Doamnă doctor, vă mulțumesc, în numele tuturor, pentru modul în care v-ați desfășurat activitatea!”, a mai subliniat preşedintele Cj Timiş.

El aminteşte că instituţia pe care o conduce a fost permanent alături de eforturile medicilor, aceasta în timp ce liberalii căutau modele pentru a putea numi favoriţi pe posturile cheie.

„În ultimele luni, Consiliul Județean Timiș s-a implicat total în lupta cu noul coronavirus. Nu suntem cadre medicale, dar am avut puterea să însănătoșim, cu prioritate, bugetele unităților sanitare din prima linie: în total, 14 milioane de lei. În tot acest timp, liberalii aveau cu totul alte griji: schimbările de trupe de la conducerea Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, cu toate că suntem încă într-un context nesigur, iar pandemia nu a trecut. Meritocrația a rămas din păcate doar un simplu cuvânt, iar în fiecare zi PNL demonstrează că cetățenilor le-a fost aruncat mult praf în ochi”, a mai subliniat Călin Dobra.

Comentarii

comentarii