Acasă Actualitate Călin Dobra cere firmelor de salubritate din Timiş să îşi facă datoria

Călin Dobra cere firmelor de salubritate din Timiş să îşi facă datoria

1247
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, acuză două dintre firmele care se ocupă de colectarea şi gestionarea deşeurilro din Timiş că nu îşi fac treaba cum trebuie. El spune că nu are pârghiile necesare pentru a rezolva problema şi anunţă că acum afectaţi sunt cetăţenii din zonele Deta şi Făget.

„Asistăm, de câțiva ani deja, la un război al orgoliilor, între două firme care trebuie să se ocupe de colectarea și gestionarea deșeurilor din Timiș – Brai Cata și Polaris.

Prima are responsabilitatea colectării deșeurilor de la cetățeni, iar cea de-a două trebuie să se ocupe de transportul acestora de la stații, la deponeul de la Ghizela. Un război al gunoaielor, în care ”victime” sunt cetățenii. Ultima ”bătălie” era la un pas să afecteze, din nou, oamenii din 16 localități, din zona Deta și alte 12, din zona Făget, precum și mediul înconjurător”, spune Dobra.

El subliniază că din cauza unor ambiţii, cetăţenii din zonele amintite sunt afectaţi, deşi îşi plătesc serviciul de salubrizare. CJT nu poate interveni în dispută, spune Dobra, pentru că nu are pârghiile ncesare.

„Sănătatea publică nu se negociază, stimabililor! Ambițiile prostești afectează populația, care plătește un serviciu public, pe care voi v-ați angajat să îl prestați!

Blocajele care apar constant din cauza așa ziselor conflicte comerciale între cei doi operatori e o crasă lipsă de profesionalism. O joacă de-a şoarecele și pisica, care ne poate costa 45 de milioane de euro – valoarea proiectului cu bani de la UE, aflat acum în monitorizare. Disputele afectează Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor! Din păcate, Consiliul Județean Timiș NU are pârghiile legale ca să intervină în acest conflict. Tocmai de aceea fac, și pe această cale, un apel către cele două firme la normalitate, respect și îndeplinirea clauzelor contractuale!”, a mai spus acesta.

Comentarii

comentarii